Rămâi conectat

Curier Județean

Şcoala „Mihai Eminescu” a câştigat Memorialul „Ovidiu Chelioglu”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă dimineaţă, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Apulum” Alba Iulia s-au desfăşurat partidele primei ediţii a Memorialului „Ovidiu Chelioglu” la handbal-fete, organizat de Filiala Alba a Academiei Olimpice Române şi Consiliul Judeţean, la iniţiativa prof. Vasile Grozav, secretarul AOR Alba. La startul competiţiei s-au aliniat echipele Şcolilor „Mihai Eminescu”, „Ion Agărbiceanu” Alba Iulia, „Avram Iancu” Zlatna şi Liceului Sportiv Sebeş. Meciurile, unele extrem de disputate, au evidenţiat existenţa unor tinere talentate în rândul junioarelor şi necesitatea exploatării acestei adevărate pepiniere pentru handbalul feminin judeţean. În pauzele dintre partide, au evoluat formaţiile artistice ale Clubului de Dans „Bianca şi Alex Chirilă”, în prezenţa a 100 de părinţi şi bunici. În sală s-a aflat şi prof. Petru Wainberg, antrenorul echipei de volei-fete a Şcolii „Mihai Eminescu”, care a venit să-şi încurajeze colegii înainte de a pleca la Timişoara, împreună cu voleibalistele campioane judeţene, la faza zonală din 11 februarie.
Ediţia inaugurală a Memorialului „Ovidiu Chelioglu” a fost marcată şi de un incident, care în opinia majorităţii celor prezenţi nu-şi avea rostul, finala dintre Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia şi LPS Sebeş fiind întreruptă cu câteva minute înainte de sfârşitul jocului, la scorul de 14 – 7 pentru handbalistele albaiuliene. Antrenorul echipei sebeşene a hotărât să-şi scoată formaţia de pe teren, considerându-se nedreptăţit de o decizie a arbitrei, care a eliminat-o timp de două minute pe una dintre elevele sale. Dar iată clasamentul final: 1. Şcoala „Mihai Eminescu”, 2. LPS Sebeş, 3. Şcoala „Avram Iancu” Zlatna, 4. Şcoala „Ion Agărbiceanu”.
Şcolile participante au primit cupe şi diplome, premierea fiind oficiată de Ioan Bâscă, vicepreşedintele AOR Alba, iar echipa Şcolii „Mihai Eminescu” a beneficiat şi de o sponsorizare din partea Pizzeriei Iulia. Lotul echipei campioane, antrenate de prof. Mihai Negrescu, a avut următoarea componenţă: Ana Nistor, Alice Gligor, Andreea Barb, Anamaria Teglaş, Adela Stanciu, Alexandra Puşcău, Oana Galdea, Andreea Filip. De asemenea, au mai fost acordate titlurile de „Cel mai tehnic jucător”: Andreea Barb – „Şcoala Mihai Eminescu”, „Golgheterul turneului”: Adriana Sava – Şcoala „Ion Agârbiceanu” şi „Cel mai bun portar”: Ana Nistor – Şcoala „Mihai Eminescu”.         „Doresc să mulţumesc Consiliului Judeţean şi domnului preşedinte Ion Dumitrel pentru ajutorul financiar acordat, doamnei Maria Hodor – directorul Colegiului Tehnic «Apulum», doamnei asistente de la Liceul Sportiv Alba Iulia şi tinerilor arbitri pentru contribuţia adusă la organizarea competiţiei, iar Pizzeriei Iulia, pentru sponsorizarea făcută”, a declarat secretarul AOR Alba, Vasile Grozav.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni sunt aproape finalizate. Urmează o nouă investiție de 9 milioane de lei la DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba înseamnă investiții utile, în beneficiul cetățenilor

Mă bucur să anunț că rețeaua de canalizare și stația de epurare, atât de așteptate la Arieseni, sunt aproape finalizate. O lucrare începută de Gheorghe Pantea, primarul comunei, exact la preluarea mandatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Urmează o nouă investiție pe programul Anghel Saligny, in valoare de 9 milioane lei. DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Primăria Orașului Cugir și Consiliul Județean Alba intenționează să-și unească eforturile pentru dezvoltarea unor proiecte care să pună în valoare potențialul cultural-istoric al celor două obiective. Reprezentanții instituțiilor s-au întâlnit astăzi, la Cugir, pentru a analiza mijloacele și resursele necesare, precum și termenii unui protocol de colaborare în acest sens.

La întâlnire au fost prezenți Președintele C.J. Alba, Ion Dumitrel, Administratorul Public al CJ Alba, Dan Popescu și Directorul Muzeului Unirii, Gabriel Tiberiu Rustoiu. Întânirea a fost găzduită de către Primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui și reprezentanții Centrului Cultural Cugir care au avansat o serie de propuneri cu privire la viitorul celor două obiective istorice. Acestea sunt văzute ca posibile destinații de turism cultural, cu impact pozitiv asupra comunității zonale.

Principala propunere a autorităților locale în ceea ce privește Cetatea este aceea de a creea un produs cultural-turistic și de a reconstitui unele obiective de pe acropola cetății dacice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește fosta gospodărie natală a Dr. Av. Ioan Mihu, dorința mai veche a comunității locale este de a creea o casă memorială și un centru de activități culturale.

Întâlnirea de la Cugir s-a finalizat cu o vizită în teren și cu angajamentul unor ședințe viitoare de aprobare a viitoarelor proiecte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie, sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române.

”Momentele aniversare sunt întotdeauna ocazii în care ne bucurăm de reușite, de împlinirile pe care locul de muncă, camarazii și misiunile pe care le desfășurăm, ni le oferă. Noi, Jandarmeria Alba, o instituție cu responsabilitate în asigurarea ordinii publice și a siguranței naționale, ne străduim să contribuim la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor spirituale și materiale, aflându-ne tot timpul în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea și demnitatea persoanei umane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!

Încredințați de folosul și ajutorul pe care Sfinții Arhangheli îl reprezintă pentru Jandarmeria Română și pentru fiecare jandarm în parte, ca ocrotitori spirituali, dorim tuturor jandarmilor mult spor în activitatea împlinită spre binele societății și îi felicităm în mod deosebit pe cei care-și serbează ziua onomastică, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

Rămânem în continuare la datorie, pregătiţi să acordăm sprijin şi vom continua activitatea noastră în spiritul dăruirii şi apărării cetăţeanului, prin devotement şi profesionalim.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea