Rămâi conectat

Curier Județean

Şcoala „Mihai Eminescu” a câştigat Memorialul „Ovidiu Chelioglu”

Publicat

în

Sâmbătă dimineaţă, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Apulum” Alba Iulia s-au desfăşurat partidele primei ediţii a Memorialului „Ovidiu Chelioglu” la handbal-fete, organizat de Filiala Alba a Academiei Olimpice Române şi Consiliul Judeţean, la iniţiativa prof. Vasile Grozav, secretarul AOR Alba. La startul competiţiei s-au aliniat echipele Şcolilor „Mihai Eminescu”, „Ion Agărbiceanu” Alba Iulia, „Avram Iancu” Zlatna şi Liceului Sportiv Sebeş. Meciurile, unele extrem de disputate, au evidenţiat existenţa unor tinere talentate în rândul junioarelor şi necesitatea exploatării acestei adevărate pepiniere pentru handbalul feminin judeţean. În pauzele dintre partide, au evoluat formaţiile artistice ale Clubului de Dans „Bianca şi Alex Chirilă”, în prezenţa a 100 de părinţi şi bunici. În sală s-a aflat şi prof. Petru Wainberg, antrenorul echipei de volei-fete a Şcolii „Mihai Eminescu”, care a venit să-şi încurajeze colegii înainte de a pleca la Timişoara, împreună cu voleibalistele campioane judeţene, la faza zonală din 11 februarie.
Ediţia inaugurală a Memorialului „Ovidiu Chelioglu” a fost marcată şi de un incident, care în opinia majorităţii celor prezenţi nu-şi avea rostul, finala dintre Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia şi LPS Sebeş fiind întreruptă cu câteva minute înainte de sfârşitul jocului, la scorul de 14 – 7 pentru handbalistele albaiuliene. Antrenorul echipei sebeşene a hotărât să-şi scoată formaţia de pe teren, considerându-se nedreptăţit de o decizie a arbitrei, care a eliminat-o timp de două minute pe una dintre elevele sale. Dar iată clasamentul final: 1. Şcoala „Mihai Eminescu”, 2. LPS Sebeş, 3. Şcoala „Avram Iancu” Zlatna, 4. Şcoala „Ion Agărbiceanu”.
Şcolile participante au primit cupe şi diplome, premierea fiind oficiată de Ioan Bâscă, vicepreşedintele AOR Alba, iar echipa Şcolii „Mihai Eminescu” a beneficiat şi de o sponsorizare din partea Pizzeriei Iulia. Lotul echipei campioane, antrenate de prof. Mihai Negrescu, a avut următoarea componenţă: Ana Nistor, Alice Gligor, Andreea Barb, Anamaria Teglaş, Adela Stanciu, Alexandra Puşcău, Oana Galdea, Andreea Filip. De asemenea, au mai fost acordate titlurile de „Cel mai tehnic jucător”: Andreea Barb – „Şcoala Mihai Eminescu”, „Golgheterul turneului”: Adriana Sava – Şcoala „Ion Agârbiceanu” şi „Cel mai bun portar”: Ana Nistor – Şcoala „Mihai Eminescu”.         „Doresc să mulţumesc Consiliului Judeţean şi domnului preşedinte Ion Dumitrel pentru ajutorul financiar acordat, doamnei Maria Hodor – directorul Colegiului Tehnic «Apulum», doamnei asistente de la Liceul Sportiv Alba Iulia şi tinerilor arbitri pentru contribuţia adusă la organizarea competiţiei, iar Pizzeriei Iulia, pentru sponsorizarea făcută”, a declarat secretarul AOR Alba, Vasile Grozav.
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

Bărbat din Horea, beat MANGĂ, prins la volanul unui autoturism, de către polițiștii din Cîmpeni. Avea o alcoolemie de 1.03 mg/l

Publicat

în

Bărbat din Horea, beat MANGĂ, prins la volanul unui autoturism, de către polițiștii din Cîmpeni. Avea o alcoolemie de 1.03 mg/l

Un bărbat de 42 de ani, din Horea, a fost depistat de către polițiștii din Cîmpeni, în timp ce se afla la volanul unui autoturism. În urma testării cu aparatul etilostest a rezultat o alcoolemie de 1.03 mg/l.

La data de 27 septembrie, în jurul orei 20.45, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Horea, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Electrica Furnizare Discount

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citește mai mult

Curier Județean

LISTA ACTUALIZATĂ| Peste 100 de copii din Alba, infectați cu COVID-19 și 88 de clase trecute în online. Școlile de care aparțin

Publicat

în

Inspectoratul Școlar Județean Alba monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice.

La nivelul județului Alba, de la începutul acestui an școlar, un număr de 113 elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate, conform art.6 din ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5.196/1756/03.09.2021, în 88 clase din unitățile de învățământ: LICEUL „HOREA, CLOSCA SI CRISAN” ABRUD, COLEGIUL NATIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD,COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 AIUD,SCOALA GIMNAZIALA „AXENTE SEVER” AIUD,SCOALA GIMNAZIALA „OVIDIU HULEA” AIUD,COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA,COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA, COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „DUMBRAVA MINUNATA” ALBA IULIA,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 11 ALBA IULIA,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 13 ALBA IULIA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „SCUFITA ROSIE” ALBA IULIA,LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA,LICEUL DE ARTE „REGINA MARIA” ALBA IULIA,LICEUL TEHNOLOGIC „ALEXANDRU DOMSA” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „AVRAM IANCU” ALBA IULIA, SCOALA GIMNAZIALA „ION AGARBICEANU” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA, SCOALA GIMNAZIALA „VASILE GOLDIS” ALBA IULIA,SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFANTUL SIMION STEFAN” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „NICODIM GANEA” BISTRA,COLEGIUL NATIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ,LICEUL TEHNOLOGIC „STEFAN MANCIULEA” BLAJ,LICEUL TEHNOLOGIC „TIMOTEI CIPARIU” BLAJ,LICEUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC „SFANTUL VASILE CEL MARE” BLAJ, SCOALA GIMNAZIALA „TOMA COCISIU” BLAJ, COLEGIUL TEHNIC „ION D. LAZARESCU” CUGIR, LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA ” IOSIF PERVAIN” CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA NR.3 CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA DAIA ROMANA, SCOALA GIMNAZIALA DRASOV, SCOALA GIMNAZIALA „ION BREAZU” MIHALT, LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MURES, COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES, LICEUL GERMAN SEBES, LICEUL TEHNOLOGIC SEBES, SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” SEBES, SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 SEBES, SCOALA GIMNAZIALA „IOSIF SARBU” SIBOT, SCOALA GIMNAZIALA „SIMION BARNUTIU” TIUR BLAJ, SCOALA GIMNAZIALA „IULIU MANIU” VINTU DE JOS.

 În rândul angajaților din sistemul de învățământ din județul Alba, 36 persoane au fost testate pozitiv.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ordinului comun, ME/MS, elevii din clasele cu activitatea suspendată pot reveni la școală în următoarele condiții:

Alin (4). Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.

Alin (5).Testarea elevilor se realizează în a 8- a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim online. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

Data de referință pentru aceste informații este 28 septembrie 2021, ora 12.00.

Citește mai mult

Curier Județean

„Van Damme” de Bistra: A înjurat și amenințat cu bătaia un local întreg de oameni la Lupșa, pe fondul consumului de alcool

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Bistra, este cercetat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În noaptea de 26 / 27 septembrie 2021, în timp ce se afla la o petrecere organizată într-un local public din comuna Lupșa, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi avut discuții contradictorii cu un bărbat, căruia i-ar fi adresat injurii și amenințări și pe care l-ar fi agresat. Ulterior, ar fi înjurat și amenințat și restul persoanelor aflate în local.

Tânărul ar fi fost scos din local de către persoanele prezente, după care ar fi spart geamul bucătăriei localului.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare