Rămâi conectat

Curier Județean

”Școala Altfel”, la Grădinița nr. 13 Alba Iulia: Activități la bibliotecă, muzeu și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna „ Şcoala Altfel .Să ştii mai multe să fii mai bun”, le-a oferit copiilor de la Grădiniţa cu P.P.nr.13 Alba Iulia, grupa mijlocie II ALBINUŢE , posibilitatea de a participa, dar mai mult de atât, de a se implica în diverse activităţi, care au fost într-adevăr interesante şi plăcute.

Luni, 18 aprilie 2016, Grupa mijlocie II Albinuţele- prof. Nae Ana, împreună cu grupele mijlocii Puişorii Moţaţi şi Veveriţe, au fost pentru câteva momente micii enoriaşi ai Bisericii Sfântul Mina, instituţie cu care derulam parteneriatul „Cine dăruieşte, dobândeşte”. Preotul Alin Albu i-a împărtăşit cu Sfintele Taine. Copiii au participat cu interes si plăcere, au manifestat emoţii pozitive şi atitudini creştineşti. Astfel ca, in cadrul proiectului ,,IMPREUNA PENTRU UN ZAMBET,, la întoarcerea in grădiniţa au pregătit pachete cu alimente si dulciuri, care au fost dăruite copiilor de la casa de tip familial „Riţa Gărgăriţa”din Bărăbanţ şi o dată cu ele mesajul bucuriei şi lumina Sfântă a Învierii şi a speranţei . În partea a doua a zilei am vizionat piesa de teatru,,JOBENUL FERMECAT,, prezentată de trupa Cipilici Sibiu.

Marţi ,19.04 2016 am vizitat Muzeul Unirii unde am fost doctori de cărţi! Am învăţat cum să reparăm filele rupte ale unei cărţi şi să le curăţăm.

Miercuri ,20 04.2016 a fost dedicată poveştilor. Micuţii au vizitat Biblioteca Judeţeană Lucian Blaga .Entuziaşti şi plini de curiozitate, copiii au făcut mai întâi turul bibliotecii pentru ca mai apoi să facă cunoştinţă cu cărţile vorbitoare audiind poveşti îndrăgite. Expoziţia chitarelor, cântecele si bomboanele din final, au constituit deliciul acestui eveniment.

Joi ,21.04.2016 , activitate practică la Brutăria ARTI-PAN unde preşcolarii au observat procesul de fabricaţie al pâinii .Însoţiţi de o doamnă mai mult decât binevoitoare ,plini de făină şi de şi mai mult entuziasm ,au pregătit pâine, şi-au copt fiecare produsul(pe care l-au dus acasă unde au primit aprecierea adultilor) dar mai ales au gustat pe săturate din minunatele produse de panificație: pâine, plăcinte cu diverse umpluturi ,covrigi, cornuri etc. Nu mai trebuie să menţionez că la masa de prânz de la grădiniţă s-au făcut nazuri.

Ziua de vineri, 22 aprilie, ultima zi din aceasta săptămâna „altfel”, a fost rezervată Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, unde Albinuţele au adresat o mulţime de întrebări , au fost foarte active şi interesate de informațiile prezentate de pompieri ,paramedici si scafandri. Şi pentru că urmează o săptămână de vacanţă binemeritată , au ocazia să povestească tuturor-prieteni , părinţi, bunici-despre experienţa trăită în această săptămână ,,altfel,,. (V.N.)

[nggallery id=2021]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea