Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Şcoala Altfel la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia: Spectacol de teatru cu păpuşi, „Din cetatea lui Eu în cetatea lui Tu”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul activităţilor din Săptămâna „Sa ştii mai multe, să fii mai bun!”, marţi, 8 aprilie, la ora 9.00 elevii clasei a IX-a E ai Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia îndrumaţi de prof. Bălan Anca vor prezenta la teatrul „Prichindel” din localitate, un spectacol de teatru cu păpuşi intitulat „Din cetatea lui Eu în cetatea lui Tu”. Păpuşile au fost confecţionate special pentru piesa de teatru de prof. Lucia Conţan.

„Ideea derulării unui spectacol cu păpuși personalizate ne-a venit anul trecut după ce la clasă s-a citit si s-a interpretat cu entuziasm o piesă de teatru scrisă de Mihaela Zaharescu după romanul omonim al scriitoarei elene Mirsini Vingopoulos, ”Din cetatea lui Eu în cetatea lui Tu”. Personaje ca Ambițiosul, Speranța, Încrezuta sau Lăudărosul reprezintă caractere diferite, dar care conviețuiesc pașnic, tensiunile dintre ele fiind rezolvate minunat de către autoare. Anul acesta am selectat alţi copii, tot din clasa a IX-a pentru reluarea acestui spectacol pe care vrem sa îl oferim spre vizionare elevilor din clasele a IX-a, speram cu acelaşi succes”, au transmis reprezentanţii colegiului tehnic.

Prezentarea unui asemenea spectacol anul trecut a generat un impact semnificativ pozitiv prin mesajele de încurajare venite din partea spectatorilor, elevi și profesori. Mesajul piesei este simplu: egoismul la omul modern este singurul impediment în relaționarea cu ceilalți. Călătoria Ambițiosului, personajul principal, din cetatea Eu-lui spre cetatea lui Tu este palpitantă, plină de provocări, iar spectatorii au avut ocazia să se regăsească în multe din situațiile descrise.

Teatrul de păpuși este mai potrivit claselor de gimnaziu însă metoda jocului are efecte benefice la toate vârstele prin destinderea atmosferei, cunoașterea mai bună a participanților și cultivarea unor relații de prietenii durabile, bazate pe respect și toleranță.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de albaiulieni au fost alături de primarul din Alba Iulia care și-a condus mama pe ultimul drum

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de albaiulieni au fost alături de primarul din Alba Iulia care și-a condus mama pe ultimul drum Înmormântarea lui Maria Pleșa, mama primarului din Alba Iulia, a avut loc astăzi, 30 aprilie, la Cimitirul Municipal din Alba Iulia. Citește și: DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea