Rămâi conectat

Ştirea zilei

Schimbări la Prefera Foods: Levente Bara iese din afacere și îi cesionează acțiunile lui Raul Ciurtin, care ajunge la 95,42%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Antreprenorul Levente Bara, care deține fabrica de ingrediente alimentare și condimente Supremia, iese din afacerea Prefera Foods (producător de conserve din carne și dulcețuri), prin cesionarea pachetului de 25,67% firmei Crisware Holdings SRL, deținută de Raul Ciurtin, fostul proprietar al companiei de lactate Albalact.

La rândul său, firma Pivesson Holdings Limited, înregistrată în Cipru, și-a cesionat pachetul de 22,02% din acțiuni tot către firma Crisware Holdings.

În urma acestor operațiuni, Raul Ciurtin deține, direct și indirect, 95,42% din Prefera Foods. ceilalți acționari sunt Ioan Dîrzu – 3,40% și Petru Sopa – 1,19%.

Prefera Foods a fost înființată în 2009 din fonduri proprii ale acționarilor, dar și cu  fonduri Sapard, investițiile totale ridicându-se la 8 milioane euro.

Producătorul are în portofoliu branduri precum Capricii și Delicii – mâncăruri gata pregătite la caserolă, pateuri cu 45% ficat, vegetale, piept de pui și pate-uri fără E-uri, mâncăruri, carne, sosuri, pastă de ardei și dulcețuri ecologice,  Meniu de-a gata – pate cu ficat sau vegetal, carne, mâncăruri de legume, mâncăruri gătite cu carne, bulion/pastă de tomate. Rodna – pate cu ficat, vegetal, carne, mâncăruri gătite cu carne, bullion și Călușar – pate de porc, vegetal, carne, mâncăruri gătite cu carne.

Fabrica Prefera Foods este situată în localitatea Oiejdea, județul Alba, acolo unde este se află și una din fabricile companiei de lactate Albalact, vândută anul trecut de Ciurtin către Lactalis.

În 2015, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Prefera Foods a raportat o cifră de afaceri de 32 milioane lei, în creștere cu 24,5% comparativ cu anul anterior, și și-a redus pierderile de la la 1,44 milioane lei.

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea