Rămâi conectat

Societate

Schimbarea e singura care mai poate salva Partidul Democrat Liberal Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În anul 2008 Partidul Democrat a reuşit un scor electoral istoric, graţie unei echipe bine sudate şi a unui program economic şi politic bine articulat, care a respectat în mod direct interesele unui grup imens de interese: grupul numit poporul român. În 2008-2009, după o muncă grea şi istovitoare, cu o echipă din ce în ce mai dezbinată, am reuşit să obţinem un rezultat mulţumitor, însă a fost semnalul încă de atunci că Partidul Democrat Liberal, atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean trebuie să schimbe ceva: atitudinea şi abordarea.
Orice partid politic fără oameni eficienţi şi devotaţi este sortit pieirii. Cu atât mai mult însă în momentul în care nu este în pas cu timpurile prin care trece, cu provocările sociale, economice şi mai ales politice la care este supus. Pentru organizaţia judeţeană Alba a PD-L a venit această perioadă, în care noii membri ai acestui organism ar trebui să luăm o decizie care să ne asigure că în 2012 la nivelul judeţului Alba nu vom rămâne nişte figuranţi în rezultatele finale ale alegerilor locale şi parlamentare.
Niciodată PD-L la nivel naţional nu a stat mai rău ca acum în ceea ce înseamnă încrederea în rândul populaţiei şi niciunul dintre noi, cei care am repurtat victorii însemnate, fie că vorbim de consilii locale, primării sau Consiliul Judeţean Alba, nu mai putem fi de acord ca la nivelul judeţului Alba să fie păstrată aceeaşi lipsă de atitudine şi poziţionare în lupta politică din partea celor care răspund de organizarea acestui partid.
Pe 5 februarie însă totul se poate schimba, dacă vom înţelege că PD-L Alba nu mai poate fi organizat de la Bucureşti sau în câte un week-end. Singura modalitate de a schimba această stare de fapt care ne nemulţumeşte însă pe cei mai mulţi dintre noi, membrii PD-L, este să acceptăm că avem nevoie de o serie de schimbări şi de curajul de a investi în TINERI.
PD-L Alba a devenit o organizaţie atipică şi neperformantă. Atipică dacă ne gândim la numărul imens de tineri politicieni de perspectivă pe care îi avem, dar cărora le interzicem în diverse moduri accederea şi afirmarea politică. Iar dacă ne gândim la cum actuala conducere organizatorică a abordat ultimele alegeri locale din Sohodol şi Roşia de Secaş, atunci în mod evident putem spune că PD-L Alba a devenit unul neperformant.
Împreună însă putem schimba radical imaginea acestui partid şi putem reface o echipă în care cetăţenii acestui judeţ se pot încrede din nou. Totul depinde însă doar de maturitatea de a renunţa la jocurile de culise şi de a înţelege că în viaţa unui partid vine un moment în care este obligatorie schimbarea şi investiţia într-o clasă politică tânără şi performantă. Mă mândresc cu faptul că la Sebeş am reuşit să creez în jurul meu o echipă de astfel de politicieni tineri şi entuziaşti, care alături de colegii noştri cu o bogată experienţă administrativă şi socială am dovedit întregului judeţ că se poate.
Ştim cum să facem o construcţie politică şi faptul că la Sebeş am adus PD-L de la un scor de 15% la 53% este cea mai puternică dovadă în acest sens. Pentru a avea rezultatele pe care ni le dorim însă, trebuie să fim conştienţi că fără o schimbare marcantă nu vom putea face faţă provocărilor din 2012. Fără a organiza în permanenţă şi nu doar la sfârşit de săptămână activitatea politică a organizaţiei judeţene, rezultatele pe care ni le dorim nu se vor confirma. Şi, mai ales, fără a investi în tinerii noştri politicieni, acest partid va muri câte puţin la fiecare ciclu electoral până vom ieşi de pe podiumul politicii judeţene.
Pe 5 februarie îmi asum o răspundere majoră pentru a pune bazele unui partid viu şi performant, în care oamenii să fie răsplătiţi pe măsura muncii, productivităţii şi performanţelor sale.
Pe 5 februarie vă propun o SCHIMBARE majoră, o nouă atitudine, o nouă abordare! Pentru că ÎMPREUNĂ VOM ÎNVINGE!
Adrian BOGDAN, preşedinte PDL Sebeş, candidat pentru funcţia de secretar general al PDL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 9 noiembrie, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului.

Reţeaua europeană UNITED, care luptă împotriva naţionalismului, rasismului, fascismului şi susţine migranţii şi refugiaţii, organizează o campanie la nivelul Europei pentru comemorarea trecutului şi pentru a protesta faţă de formele contemporane de fascism şi antisemitism, potrivit http://www.unitedagainstracism.org. Numeroase organizaţii pot participa la organizarea de concerte sau conferinţe, la trimiterea de scrisori de protest către strategii politici sau la găsirea unor modalităţi de exprimare a opiniilor cetăţenilor pentru combaterea fascismului şi antisemitismului.

Reţeaua UNITED este susţinută de peste 560 de organizaţii din 48 de state europene, conform https://afvn.nl.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma preluării puterii de către nazişti în Germania, în 1933, evreii au fost supuşi unui tratament discriminatoriu, însoţit de acte de violenţă. În data de 9 noiembrie 1938, a fost declanşat un pogrom împotriva evreilor pe tot cuprinsul Germaniei naziste, moment care a intrat în istorie sub denumirea de „Kristallnacht” („Noaptea de cristal”). Declanşat la Berlin, pogromul a fost organizat de trupele de intervenţie rapidă ale liderului nazist Adolf Hitler. Pe teritoriul Germaniei naziste au fost incendiate sinagogi, au fost sparte geamurile magazinelor evreieşti, cioburile de cristal fiind împrăştiate pe străzi. Numeroşi evrei au fost agresaţi fizic, alţii ucişi, iar peste 30.000 au fost trimişi în lagărele de concentrare de la Dachau, Sachsenhausen, Buchenwald, Birkenau sau Auschwitz. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului. Peste 7.000 de magazine au fost distruse şi 200 de sinagogi au fost arse în Germania nazistă şi Austria de către grupurile de nazişti. Circa peste 200.000 de evrei au părăsit Germania, până în septembrie 1939, iar proprietăţile lor au fost confiscate de guvernul nazist, conform http://dayagainstfascism.eu şi www.unitedagainstracism.org.

În Germania şi în ţările europene care s-au aflat sub ocupaţie nazistă, rămăşiţele multor lagăre de concentrare şi centre de execuţie au fost transformate în muzee şi monumente pentru a reaminti generaţiilor următoare despre ororile create de regimul nazist. Chiar şi în ţările care nu au fost implicate în Holocaust, guvernele şi organizaţiile supravieţuitorilor au construit, de asemenea, monumente şi muzee. Printre aceste organizaţii se numără Yad Yashem, Autoritatea pentru Comemorarea Martirilor şi Eroilor Holocaustului, care a fost înfiinţată în 1953 la Ierusalim, printr-un act al Parlamentului israelian pentru comemorarea evreilor ucişi de nazişti.

La 10 octombrie 2005, a fost inaugurat, la Bucureşti, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”. Principalul obiect de activitate al institutului îl constituie cercetarea şi analizarea fenomenului Holocaustului, prin identificarea şi conservarea documentelor, publicaţiilor, din ţară şi din străinătate, privind Holocaustul şi constituirea unui depozit pentru păstrarea acestora, ca mărturii ale memoriei istorice a secolului al XX-lea. La 8 octombrie 2009, a fost inaugurat în capitală Memorialul Victimelor Holocaustului în România, un ansamblu aflat la intersecţia străzilor Anghel Saligny, Mihai Vodă, Ion Brezoianu şi Lipscani din Capitală. Ansamblul cuprinde o incintă memorială, două instalaţii cu pietre de mormânt desacralizate din cimitirele din Odessa şi Bucureşti, precum şi cinci sculpturi amplasate în jurul incintei centrale.

Sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Alba Iulia, ”raiul” șmecherilor pe 4 roți, după lăsarea serii. Demaraj în trombă și zgomote pe măsură, pe Bulevardul 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Alba Iulia, ”raiul” șmecherilor pe 4 roți, după lăsarea serii. Demaraj în trombă și zgomote pe măsură, pe Bulevardul 1 Decembrie

Locuitorii de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia sunt exasperați de zgomotele, ca niște explozii, provocate de un șoferii teribiliști care sunt lăsați netulburați de nimeni după lăsarea serii.

Un citior al ziarulunirea.ro ne-a trimis o filmare cu un astfel de șofer care demarează în trombă de la semafoarele din zona Facultății de Teologie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Omul spune că aceste întâmplări se petrec seară de seară și deranjează oamenii care locuiesc în zonă.

Această problemă nu este singulară, și în alte cartiere locuitorii plângându-se de zgomotele teribiliștilor cu mașini tunate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Vandalism în pasajul subteran din Cetate: Mai mulți tineri se „distrează” distrugând panourile din tavan

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Vandalism în pasajul subteran din Cetate: Mai mulți tineri se „distrează” distrugând panourile din tavan

Mai mulți tineri au fost filmați în cursul lunilor septembrie și noiembrie 2022, în pasajul subteran care face legătura dintre Parcul Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, în timp ce lovesc panourile care compun tavanul.

Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției filmarea din care se pot observa scenele de vandalism.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aceștia nu au părut deranjați de stricăciunea pe care au produs-o și au plecat mai departe lăsând panourile pe jos. Asemenea scene care relevă lipsa de educație de acasă și o nesimțire crasă sunt tot mai dese în Alba Iulia și în țară.

„Oare decât să distrugem, nu mai bine ne consumăm energia pentru lucruri folositoare?”, se întreabă albaiulianul care ne-a trimis imaginile


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea