Schimbarea e singura care mai poate salva Partidul Democrat Liberal Alba

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În anul 2008 Partidul Democrat a reuşit un scor electoral istoric, graţie unei echipe bine sudate şi a unui program economic şi politic bine articulat, care a respectat în mod direct interesele unui grup imens de interese: grupul numit poporul român. În 2008-2009, după o muncă grea şi istovitoare, cu o echipă din ce în ce mai dezbinată, am reuşit să obţinem un rezultat mulţumitor, însă a fost semnalul încă de atunci că Partidul Democrat Liberal, atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean trebuie să schimbe ceva: atitudinea şi abordarea.
Orice partid politic fără oameni eficienţi şi devotaţi este sortit pieirii. Cu atât mai mult însă în momentul în care nu este în pas cu timpurile prin care trece, cu provocările sociale, economice şi mai ales politice la care este supus. Pentru organizaţia judeţeană Alba a PD-L a venit această perioadă, în care noii membri ai acestui organism ar trebui să luăm o decizie care să ne asigure că în 2012 la nivelul judeţului Alba nu vom rămâne nişte figuranţi în rezultatele finale ale alegerilor locale şi parlamentare.
Niciodată PD-L la nivel naţional nu a stat mai rău ca acum în ceea ce înseamnă încrederea în rândul populaţiei şi niciunul dintre noi, cei care am repurtat victorii însemnate, fie că vorbim de consilii locale, primării sau Consiliul Judeţean Alba, nu mai putem fi de acord ca la nivelul judeţului Alba să fie păstrată aceeaşi lipsă de atitudine şi poziţionare în lupta politică din partea celor care răspund de organizarea acestui partid.
Pe 5 februarie însă totul se poate schimba, dacă vom înţelege că PD-L Alba nu mai poate fi organizat de la Bucureşti sau în câte un week-end. Singura modalitate de a schimba această stare de fapt care ne nemulţumeşte însă pe cei mai mulţi dintre noi, membrii PD-L, este să acceptăm că avem nevoie de o serie de schimbări şi de curajul de a investi în TINERI.
PD-L Alba a devenit o organizaţie atipică şi neperformantă. Atipică dacă ne gândim la numărul imens de tineri politicieni de perspectivă pe care îi avem, dar cărora le interzicem în diverse moduri accederea şi afirmarea politică. Iar dacă ne gândim la cum actuala conducere organizatorică a abordat ultimele alegeri locale din Sohodol şi Roşia de Secaş, atunci în mod evident putem spune că PD-L Alba a devenit unul neperformant.
Împreună însă putem schimba radical imaginea acestui partid şi putem reface o echipă în care cetăţenii acestui judeţ se pot încrede din nou. Totul depinde însă doar de maturitatea de a renunţa la jocurile de culise şi de a înţelege că în viaţa unui partid vine un moment în care este obligatorie schimbarea şi investiţia într-o clasă politică tânără şi performantă. Mă mândresc cu faptul că la Sebeş am reuşit să creez în jurul meu o echipă de astfel de politicieni tineri şi entuziaşti, care alături de colegii noştri cu o bogată experienţă administrativă şi socială am dovedit întregului judeţ că se poate.
Ştim cum să facem o construcţie politică şi faptul că la Sebeş am adus PD-L de la un scor de 15% la 53% este cea mai puternică dovadă în acest sens. Pentru a avea rezultatele pe care ni le dorim însă, trebuie să fim conştienţi că fără o schimbare marcantă nu vom putea face faţă provocărilor din 2012. Fără a organiza în permanenţă şi nu doar la sfârşit de săptămână activitatea politică a organizaţiei judeţene, rezultatele pe care ni le dorim nu se vor confirma. Şi, mai ales, fără a investi în tinerii noştri politicieni, acest partid va muri câte puţin la fiecare ciclu electoral până vom ieşi de pe podiumul politicii judeţene.
Pe 5 februarie îmi asum o răspundere majoră pentru a pune bazele unui partid viu şi performant, în care oamenii să fie răsplătiţi pe măsura muncii, productivităţii şi performanţelor sale.
Pe 5 februarie vă propun o SCHIMBARE majoră, o nouă atitudine, o nouă abordare! Pentru că ÎMPREUNĂ VOM ÎNVINGE!
Adrian BOGDAN, preşedinte PDL Sebeş, candidat pentru funcţia de secretar general al PDL Alba

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei