Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei, sărbătorită la data de 21 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei, sărbătorită la data de 21 aprilie

Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovării este celebrată anual, la 21 aprilie. În acest fel, Organizația Națiunilor Unite (ONU) subliniază ideea că un viitor sustenabil pentru planetă poate fi obţinut în special printr-o abordare ştiinţifică, economică şi culturală care este, în permanenţă, creativă şi inovatoare.

Ziua Mondială a Creativității și Inovării a fost instituită în 2017 de către ONU pentru a onora activitățile creative și inovatoare ale oamenilor din întreaga lume.

Prin marcarea Zilei Mondiale a Creativității și Inovării, ONU își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la rolul creativității și inovării în toate aspectele dezvoltării umane.

Este marcată la şase zile de la data naşterii celui mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene din perioada de apogeu a acesteia, Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452) şi cu o zi înaintea Zilei Planetei Pământ. În acest fel, ONU doreşte să sublinieze faptul că un viitor sustenabil pentru planetă poate fi obţinut în special printr-o abordare ştiinţifică, economică şi culturală care este în permanenţă creativă şi inovatoare.

În 2013, a fost publicat Raportul ONU asupra economiei creative, realizat de UNESCO şi de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Din paginile acestuia reiese faptul că atât creativitatea, cât şi inovaţia, fie la nivel individual, fie la nivel colectiv, urmează să se numere printre principalele resurse ale naţiunilor în secolul al XXI-lea. Creativitatea în economie înseamnă nu doar spirit antreprenorial, ci şi identificarea de noi oportunităţi de utilizare mai eficientă a resurselor naturale din prezent.

ONU subliniază şi importanţa culturii şi audiovizualului, unde, din nou, creativitatea joacă un rol decisiv. Aceste domenii nu doar că au potenţialul de a crea locuri de muncă şi de a produce profit, dar au şi meritul de a îmbunătăţi dialogul şi înţelegerea între naţiuni, după cum reiese din documentul ”Globalizarea şi interdependenţa: cultura şi dezvoltarea durabilă”, publicat de ONU la 31 iulie 2014 şi care poate fi accesat la adresa http://undocs.org/A/69/216.

Sursa: agerpres.ro observatorconstanta.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor, celebrată din 1977, în întreaga lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor, celebrată din 1977, în întreaga lume Începând din 1977, în fiecare an, la data de 18 mai sau în jurul acestei date, muzeele din întreaga lume sunt invitate să celebreze Ziua internaţională a muzeelor. Evenimentele şi acţiunile organizate cu acest prilej durau întreaga zi, un weekend sau chiar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea