Schimbarea directorului Școlii Generale din Șpring provoacă revoltă în rândul părinților

Părinții elevilor care învață la școala din Șpring sunt revoltați din cauza schimbărilor făcute de ISJ Alba, respectiv de înlocuirea directorului Ilie Anghel cu Maria Opincar – fostul director al școlii din Doștat. Potrivit primarului comunei, Daniel Rusu, este vorba despre o ”decapitare” pe criteriu politic, operată de noul inspector școlar Adriana Boghici, cu ajutorul șefului ISJ Alba – Dorin Sandea.

Urmează să fie organizat un protest, prin pichetarea sediului ISJ Alba la 1 septembrie, se anunță chiar și o grevă și a fost întocmit un memoriu care până în prezent a fost semnat de 50 de părinți dintre cei aproximativ 150 care amenință că nu își vor mai trimite copiii la școala din comună. Aceștia spun că dacă situația nu se va rezolva vor face rost de un mijloc de transport care să-i ducă pe copii la școala din Miercurea Sibiului.

ELIT

Cei care se află la conducerea ISJ Alba au declanșat decapitarea directorilor, au declanșat jihad-ul, au declanșat prostul management în școli. Odată cu terminarea delegaților de directori și cu numirea unei cunoscute profesoare, doamna Boghici Adriana, care a ajuns inspector, nu știu pe ce criterii, la Șpring a fost ”decapitat” directorul școlii iar părinții sunt foarte frustrați, au pornit la strângere de semnături în acest sens și sunt foarte hotărâți să nu își mai lase copiii la unitățile de învățământ de pe raza comunei, până nu se va reglementa această situație. Este vorba despre aproape 150 de copii care nu vor mai începe anul școlar. Vreau să vă spun că acest domn director Anghel, care a fost schimbat din funcție, este director la școala din Șpring de mai bine de 10 ani de zile. Datorită dânsului lucrurile au început să meargă și să fie o colaborare extraordinară între instituția primăriei și instituția școlii. Dar iată că ISJ Alba impune politic un nou director care nu cunoaște școala din Șpring, nu locuiește în Șpring și nici nu are calificativele profesorului Anghel, tocmai pentru a fi un ghimpe în spinarea administrației locale din comună. Prin intermediul dumneavoastră îl întreb pe domnul inspector Sandea: în afară de plăcerea lui sinistră de face rău învățământului din comune, acolo unde lucrurile evoluează normal și firesc, altceva ce mai poate și ce mai știe să facă? Pentru că noi ne-am săturat de politizarea învățământului”, a declarat Daniel Rusu, primarul comunei Șpring.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

14 Comentarii

Bogdan 18 august 2014 at 20:35

Sandea ești o mizerie!!

adi 18 august 2014 at 21:04

D-na preoteasa nu are nici o treaba cu managementul institutiilor de invatamant. O oportunista si cu adevarat o matroana xand vine vorba de punere in functiune ale parghiilor politice ale d-lui parinte( un alcoolic notoriu de altfel). De acelasi nivel politic(comunist) cu domnu sandea(cu s mic). Din pacate clasa politica e prezenta in toate celelalte nivele ale societatii…si….se deterioreaza.si va spun ca n-o sa aveti nici un fel de succes in demersurile voastre. Dimpotriva!!!! Asa ca stati calmi si rugati-va sa vina rusii. Poate in nebunia lor o sa-i impuste so pe astiavin frunte cu sandea!!!!!

Liviu 19 august 2014 at 9:45

Foarte bine a facut ca a schimbat directorul. Asa ca dragi parinti care aveti copii la scoala din Spring, va sfatuiesc sa il votati pe Ponta ca sa va poata da Sandea m..e.

luci 19 august 2014 at 11:00

De acord cu tine Liviu!!!Votati comunistii la alegeri,va rog eu frumos.

@parinte 19 august 2014 at 13:48

părintii copiilor de la grădinița 12 din Alba Iulia se vor alătura protestului pe 1 septembrie

Gigel Frone 20 august 2014 at 12:42

Domnule Primar, Rusu Daniel, considerăm că sunteţi (după vârstă) destul de mare pentru a vă mai juca cu păpuşile! Ne dăm seama că plângeţi din cauză că v-aţi pierdut PĂPUŞA, dar era „O MARIONETĂ DEFECTĂ” şi trebuie să vă treziţi, deoarece era nevoie să fie schimbată!
Ne pare rău că oamenii care citesc conferinţele dumneavoastră răspândite în toate ziarele locale, tind să vă creadă şi să vă compătimească pentru „suferinţă”/ciudă, dar dacă tot pledaţi pentru bun simţ, respect şi omenie (care vă lipsesc cu desăvârşire) lăsaţi libertatea tuturor să decidă pentru sine!
Iată ce am aflat, CERCETÂND:
1. Dacă doamna Maria Opincar nu are nimic de-a face cu managementul educaţional, cercetaţi dosarul domnului Anghel Ilie să descoperiţi lipsa totală a vreunei diplome sau măcar al vreunui curs de formare care să cuprindă măcar termenul de MANAGEMENT; cercetaţi trecutul aşa-zisului director pe care îl plângeţi şi descoperiţi dacă este într-adevăr un exemplu de etică; chestionaţi cadrele didactice cu privire la stilul de conducere pe care îl adoptă şi veţi descoperi un anumit termen: COMUNISM! Aceşti profesori nu vor recunoaşte niciodată în public şi nu-l vor acuza şi nu vor face petiţii împotriva lui pentru că au fost ameninţaţi, pentru că le este teamă şi pentru că s-a ridicat mâna asupra lor, la propriu!!!
2. Calificativul FB sau oricare altul, se acordă directorilor instituţiilor de învăţământ şi de către CA al ISJ şi nu doar personal de domnul Sandea, vorbim despre acelaşi CA care mai este în funcţie până la 1.09.14 şi care este încă, în parte, compus și din susţinătorii dvs. PNL. Aceștia au acordat calificativul FB domnului Anghel Ilie și nu domnul Sandea personal!
3. Acea profesoară de educaţie tehnologică despre care vorbiţi, este titularul Şcolii Şpring şi navetează, nu doar la Şcoala Doştat, ci şi în toate cele trei şcoli gimnaziale pe care Şpringul le are. Ca să nu fie suficient, există zile din săptămână în care aţi obligat-o să ajungă la două şcoli în aceeaşi zi pentru a ţine cursurile….unde este microbuzul şcolii în tot acest timp? (R: La domnul Director Anghel Ilie). Aceleiaşi profesoare, cât şi tuturor cadrelor didactice navetiste de pe raza comunei le promiteţi decontarea navetei, în timp ce către ISJ transmiteţi că încercaţi şi vă plângeţi de lipsa fondurilor, deşi PARADOXAL deţineţi două echipe de fotbal care impun fonduri.
Aşadar, Domnule Primar Rusu Daniel, dezvăluiţi lumii concret care sunt acei elevi, părinţi şi profesori care îl vor înapoi pe Anghel Ilie şi care vor boicota începutul anului şcolar 2014-2015. Spuneţi că deja exista 50 de părinţi care au semnat petiţia, ei bine, mai aveţi nevoie de ceilalţi 100…. suntem convinşi că veţi reuşi deoarece aveţi suficiente fonduri (destinate acestui tip de acţiune) pentru a vă plăti acoliţii să vă semneze petiţii, să picheteze şi pe care să îi transformaţi în părinţi, profesori şi elevi sau de orice alceva veţi mai avea nevoie!
Deci oameni buni, NU CREDEŢI, CERCETAŢI!!!

anonim 21 august 2014 at 0:50

Rusine sa-ti fie „doamna Frone „Boghici, vad ca te ai documentat foarte bine chiar si in legatura cu transportul preotesei, rusine, nu mai ai nici un pic de bun simt, macar putin respect , ne ai deranjat destul orele la Cunta in anii copilariei tale cand te cara ” mata” doamna profesoara dupa ea pt. ca nu doreai sa participi la cusurile scolii din Drasov. Vesnic erai cu mata de manuta la toate orele, vai mama ei de scoala pe care ai facut-o tu. Iar acum vi si ne dai lectii de moralitate. Sa-ti fie rusine……macar sa fi avut putin repect ca mata a fost colega cu domnul Anghel. Vai de ea biologie pe care am invatat-o de la mata. Ada era miezul ….iar noi prostii…….
, rusine sa va fie pentru discriminarile ce le faceati. Si pentru asta si noi ne castigam o paine, suntem doctori si fara biologia lui mata , meditata de alti profesori pentru ca ea nu era capabila, RUSINE!!!

anonim 21 august 2014 at 20:26

Oare un director „taie” si „spanzura” intr-o scoala ???
-poate aceasta e cheia scandalului (dar de ce numai in Spring si nu si in alte scoli mai mari, unde la fel s-au schimbat directori??????)

Nu inteleg de ce se urasc asa de tare oamenii din comuna Spring???? De aceea, domnul primar, ca reprezentant al comunitatii locale ar trebui sa aplaneze aceste conflicte dintre oameni, nu sa creeze altele.In Romania de azi, totul se rezuma la politica, pana si femeia de serviciu este aleasa politic, ce sa mai vorbim de directori sau alte functii.O conditie importanta a unui viitor director este sa fie acceptat de colegii din scoala respectiva, iar primarul ar trebui sa ajute scoala din comuna indiferent de numele directorului.Sunt comune, orase in care directorul si primarul sunt de la partide diferite si toate merg bine,primarul, profesorii , parintii sunt multumiti, de ce nu ar putea merge bine si la Spring!?!?
INTREBARE …..INTREBATOARE????

Adrian Paucean 21 august 2014 at 21:50

cata pasiune starneste posibilitatea de a jigni pe cineva din spatele unui calculator si la umbra calduta si sigura a anonimatului sau a unui nume fictiv….!
La Spring nu se face sport ci se face performanta sportiva, dar cum sa explici asta unor lepadaturi ale societatii care au promovat in functii doar pe competente sexuale si pe nimic altceva…! Alaturi de Rusu Daniel mai suntem inca vre-o 6-7 fraieri care duminica de duminica ne punem masinile la bataie si bagam benzina pentru a reusi sa ducem in deplasare echipele de fotbal si toate astea doar din nebunia pe care noi o numim dragoste de fotbal!
La scolile din Comuna Spring in ultimii ani colaborarea dintre Primaria Spring si Conducerea Scolii Gimnaziale s-au facute multe lucruri importante(modernizarea scolii din Cunta, reabilitarea scolii din Drasov etc.), dar nu are rost sa insistam pe asta ca si asa sunt destui prosti pe care ii macina ura…si care nu au invatat nimic din ceea ce i s-a intamplat unui individ care a murit ca a crapat inima in el de ura si ciuda ca a pierdut alegerile de primar si dupa asta a aflat ca il inseala si nevasta!
Competentele doamnei director nou instalate pe criterii politice sunt devotamentul si harnicia cu care umplea poarta casei parohiale din Drasov cu afise ale psd desi legea nu prea ii permitea asta…! Iar marea realizare a familiei domniei sale este aceea ca alaturi ne niste alti paduchi umblatori au impiedicat construirea la Drasov a unei baze sportive in valoare de 9 miliarde de lei vechi (fonduri europene nerambursabile)! Va provoc pe toti acei viteji care va ”razboiti” aici in anonimat sa avem o discutie poate pe facebook sau poate chiar in mijlocul cetatenilor din Drasov sa va prezint dovezi clare cu subiect si predicat despre cum se ajunge inspector sau director de scoala pe calitatile sexuale sau pe cele de lingai politici, actuala directoare de la Spring in urma cu aproximativ 2 ani si ceva le spunea copiilor de la scoala din Cunta cu cine trebuie sa voteze parintii lor! ATENTIE COMUNISTILOR – PANA ACUM am inchis ochii la toate porcariile pe care le-ati facut pe la Drasov si prin Comuna Spring dar cand e vorba de copiii mei sa nu va jucati ca nu ma intereseaza cati au semnat petitia dar va asigur ca nu exista loc pe acest pamant in care sa va ascundeti de mania mea si o sa PLATITI de o sa va doara 10 generatii de acum incolo! JOS COMUNISMUL! TARA SPRINGULUI E O TARA DE UNDE COMUNISMUL A FOST ERADICAT!

anonim 21 august 2014 at 23:00

Problema primarului nu este aceea ca da dovada de imaturitate prin aceasta actiune de a-l repune in functie pe „mult iubitul” director Anghel, ci mai degraba frustrarea. Spun asta pentru ca este mult prea evident faptul ca singurul motiv pentru care relatia dintre scoala si primarie „functioneaza” atat de bine este datorita incapabilitatii directorului de a-si gestiona responsabiltatile. Astfel ca, primarul nu trebuie sa dea socoteala nimanui nici pentru nedecontarea banilor de naveta, nici pentru neintrebuintarea microbuzului scolar in lipsa banilor.
Consider ca, reabiltarea scolilor din Cunta si Drasov era o necesitate si tind sa cred ca acest lucru trebuia facut indiferent cine detinea functia de director. Doar nu vreti sa spuneti ca scoala s-a renovat doar datorita relatiei dintre „mult iubitul” director si primar.
Lasand fotbalul la o parte, caci pana la urma stirea aceasta se refera strict la actiunea directorului din 1 sept. Mi se pare ca oamenii din Spring se lasa mult prea usor manipulati. Faptul ca primarul investeste in fotbal nu inseamna totul ( aviz iubitorilor de fotbal).
Lasand si politica la o parte, nu cred ca are vreo importanta partidul din care face parte directorul sau primarul atata timp cat acestia sunt civilizati si dau dovada de omenie, iar singura lor preocupare este buna educatie a copiilor si mobilizarea lor pentru o buna desfasurare in relatia profesor-elev.
Felicitari tuturor celor care mediatizeaza si sutin acest circ. Felicitari si celor atat de usor influentabili ce se vor prezenta in 1 sept la inspectorat. Eu zic sa incetati cu mascaradele si sa va indreptati atentia spre educatia copiilor, ca sa nu ne miram TOT NOI de generatiile urmatoare!!!

anonim 21 august 2014 at 23:01

Problema primarului nu este aceea ca da dovada de imaturitate prin aceasta actiune de a-l repune in functie pe „mult iubitul” director Anghel, ci mai degraba frustrarea. Spun asta pentru ca este mult prea evident faptul ca singurul motiv pentru care relatia dintre scoala si primarie „functioneaza” atat de bine este datorita incapabilitatii directorului de a-si gestiona responsabiltatile. Astfel ca, primarul nu trebuie sa dea socoteala nimanui nici pentru nedecontarea banilor de naveta, nici pentru neintrebuintarea microbuzului scolar in lipsa banilor.
Consider ca, reabiltarea scolilor din Cunta si Drasov era o necesitate si tind sa cred ca acest lucru trebuia facut indiferent cine detinea functia de director. Doar nu vreti sa spuneti ca scoala s-a renovat doar datorita relatiei dintre „mult iubitul” director si primar.

anonim 21 august 2014 at 23:39

……………Lasand fotbalul la o parte, caci pana la urma stirea aceasta se refera strict la actiunea directorului din 1 sept. Mi se pare ca oamenii din Spring se lasa mult prea usor manipulati. Faptul ca primarul investeste in fotbal nu inseamna totul ( aviz iubitorilor de fotbal).
Lasand si politica la o parte, nu cred ca are vreo importanta partidul din care face parte directorul sau primarul atata timp cat acestia sunt civilizati si dau dovada de omenie, iar singura lor preocupare este buna educatie a copiilor si mobilizarea lor pentru o buna desfasurare in relatia profesor-elev.
Felicitari tuturor celor care mediatizeaza si sutin acest circ. Felicitari si celor atat de usor influentabili ce se vor prezenta in 1 sept la inspectorat. Eu zic sa incetati cu mascaradele si sa va indreptati atentia spre educatia copiilor, ca sa nu ne miram TOT NOI de generatiile urmatoare!!!

Un parinte 23 august 2014 at 1:48

Oameni buni…nu stiu cine sunteti….primari, preotese, anonimi cu nume fals, Rusu Daniel, Ada Boghici, politicieni, Sandea etc…..prea putin conteaza asta, insa citind toate comment-urile, am constatat un lucru: omiteti partea cea mai importanta: EDUCATIA ELEVILOR! Si asa traim intr-o epoca in care suntem cei mai tari pe facebook, iar copiii nostri sunt garboviti de era calculatorului, neinteresati de performante scolare! De ce nu intelege nimeni ca in jurul axei educatiei trebuie sa se invarta cativa factori esentiali: in primul rand noi PARINTII care ar trebui sa incercam sa fim obiectivi si nu sa avem incredere oarba in copiii nostri……….apoi DIRECTORUL care trebuie sa fie capabil de un bun management indiferent de culoarea politica……….CADRELE DIDACTICE, luate gradual de la educator, invatator, diriginte, profesori…….CONSILIUL LOCAL, care sa colaboreze in permanenta cu scoala.
Intrebarea mea este: EXISTA SIMBIOZA PERFECTA INTRE TOTI ACESTI FACTORI IN SCOALA DVS.? Dupa lecturarea razboiului de mai sus…pentru unii lucrurile merg foarte bine, iar pentru altii NU. Noi cei care citim in necunostinta de cauza deducem logic ca lucrurile NU merg bine deloc!!!!!!!! Voi stiti cel mai bine care este tipul de individ pe care vreti sa il scoateti pe piata, insa am avut impresia ca aveti nevoie sa fiti motivati cu totii: motivati elevii sa iubeasca invatatul oferindu-le conditii mai bune in scoala, motivati profesorii, decontandu-le naveta pt. ca se vede ca e o problema acolo, motivati directorul ORICARE AR FI EL sa colaboreze cu dumneavoastra…..banii sa nu mai fie o problema, pt ca exista atatea fonduri ce asteapta sa fie accesate, MECTS ofera atatea posibilitati elevilor sa-si doreasca performante, chiar si sume pt decontarea navetei.
In ansamblu, mi se pare ca VEDETI IN MOD ERONAT LUCRURILE….! VIITORUL NOSTRU IL REPREZINTA COPIII NOSTRI, nu politicul din educatie……si sunt atatia profesori care isi doresc un invatamant de calitate….un INVATAMANT CARE, din PACATE NU MAI EXISTA!!

anonim 23 august 2014 at 15:16

ADEVARAT…………lucrul care conteaza cel mai mult este educatia copiilor, nu cine este director!Imi pare rau sa vad ca oameni din conducerea locala gandesc in defavoarea copiilor.Daca dupa instalarea noului director lucrurile ar merge prost, atunci ar trebui sa aiba loc discutii de genul acesta.Daca se doreste cu adevarat educatie in scoala Spring……atunci lasati deoparte conflictele si asigurati -le profesorilor si elevilor cele necesare.

Comentariile sunt oprite