Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Schimbarea directorului Școlii Generale din Șpring provoacă revoltă în rândul părinților

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Părinții elevilor care învață la școala din Șpring sunt revoltați din cauza schimbărilor făcute de ISJ Alba, respectiv de înlocuirea directorului Ilie Anghel cu Maria Opincar – fostul director al școlii din Doștat. Potrivit primarului comunei, Daniel Rusu, este vorba despre o ”decapitare” pe criteriu politic, operată de noul inspector școlar Adriana Boghici, cu ajutorul șefului ISJ Alba – Dorin Sandea.

Urmează să fie organizat un protest, prin pichetarea sediului ISJ Alba la 1 septembrie, se anunță chiar și o grevă și a fost întocmit un memoriu care până în prezent a fost semnat de 50 de părinți dintre cei aproximativ 150 care amenință că nu își vor mai trimite copiii la școala din comună. Aceștia spun că dacă situația nu se va rezolva vor face rost de un mijloc de transport care să-i ducă pe copii la școala din Miercurea Sibiului.

Cei care se află la conducerea ISJ Alba au declanșat decapitarea directorilor, au declanșat jihad-ul, au declanșat prostul management în școli. Odată cu terminarea delegaților de directori și cu numirea unei cunoscute profesoare, doamna Boghici Adriana, care a ajuns inspector, nu știu pe ce criterii, la Șpring a fost ”decapitat” directorul școlii iar părinții sunt foarte frustrați, au pornit la strângere de semnături în acest sens și sunt foarte hotărâți să nu își mai lase copiii la unitățile de învățământ de pe raza comunei, până nu se va reglementa această situație. Este vorba despre aproape 150 de copii care nu vor mai începe anul școlar. Vreau să vă spun că acest domn director Anghel, care a fost schimbat din funcție, este director la școala din Șpring de mai bine de 10 ani de zile. Datorită dânsului lucrurile au început să meargă și să fie o colaborare extraordinară între instituția primăriei și instituția școlii. Dar iată că ISJ Alba impune politic un nou director care nu cunoaște școala din Șpring, nu locuiește în Șpring și nici nu are calificativele profesorului Anghel, tocmai pentru a fi un ghimpe în spinarea administrației locale din comună. Prin intermediul dumneavoastră îl întreb pe domnul inspector Sandea: în afară de plăcerea lui sinistră de face rău învățământului din comune, acolo unde lucrurile evoluează normal și firesc, altceva ce mai poate și ce mai știe să facă? Pentru că noi ne-am săturat de politizarea învățământului”, a declarat Daniel Rusu, primarul comunei Șpring.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea