Rămâi conectat

Ştirea zilei

Schimbare majoră pentru clienții Microsoft: Această versiune de Windows nu va mai fi disponibilă în curând

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbare majoră pentru clienții Microsoft: Această versiune de Windows nu va mai fi disponibilă în curând

Microsoft va înceta să mai vândă Windows 10 începând cu 31 ianuarie, dată de la care sistemul de operare lansat în 2015 nu va mai putea fi descărcat şi cumpărat de pe site-ul oficial Microsoft, a informat news.ro.

Suportul oficial pentru Windows 10 va continua totuși până în octombrie 2025. „Windows 10 va rămâne acceptat cu actualizări de securitate care vă ajută să vă protejați computerul de viruși, spyware și alte programe malware până pe 14 octombrie 2025”, se arată în comunicatul companiei.

În comunicatul prin care anunţă că versiunile Home şi Pro de Windows 10 nu vor mai putea fi achiziţionate de pe site-ul companiei din 31 ianuarie 2023, Microsoft încurajează utilizatorii să treacă la Windows 11.

De asemenea, Microsoft a impus condiţii ridicate de performanță hardware pentru PC-uri, pentru a forţa utilizatorii să cumpere calculatoare puternice dacă vor să folosească noul sistem de operare. Deși Microsoft nu va mai vinde descărcări și chei de licență pentru Windows 10, nu este clar în acest moment dacă oamenii vor mai găsi calculatoare cu Windows 10 preinstalat în magazine și după 31 ianuarie, notează publicația americană CNET.

Microsoft a transmis că utilizatorii Windows 10 care au computere compatibile și care fac față cerințelor hardware impuse pot face upgrade gratuit la Windows 11.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea