Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Scheme de ajutor din partea statului pentru IMM-uri: Aplicanții vor avea la dispoziție doar 10 zile lucrătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scheme de ajutor din partea statului pentru IMM-uri: Aplicanții vor avea la dispoziție doar 10 zile lucrătoare

Ministerul Economie, care derulează cele trei programe, a venit cu mai multe precizări necesare, printre care și ce se întâmplă în cazul nerespectării condițiilor stabilite.

portofel cu bani

Cele trei scheme de ajutor dedicate sprijinirii dezvoltării IMM-urilor sunt: Programul naţional de microindustrializare, Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă şi Programul de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

În comunicatul dat publicității în acest sens se menționează că, în cele 10 zile lucrătoare de care dispun în perioada 15-29 ianuarie 2024, aplicanții înscrişi trebuie să se prezinte la banca parteneră pentru care au optat în formularul de înscriere, cu actele aferente

Concret, este vorba despre documentaţia necesară etapei de preverificare a bancabilităţii solicitată de instituţia de credit, însoţită de următoarele documente, care se regăsesc în platformă:

– Anexa 1 – Cerere tip de acord de principiu la creditare şi finanţare/ Formular de înscriere;

– Anexa 5 – Declaraţie proprie răspundere;

– Anexa 6 – Declaraţie privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii;

– Anexa 7 – Calculul pentru întreprinderile partenere sau legate”, se menţionează în comunicat.

Citește și: Producătorii de materiale de construcții pot primi 150 de milioane de euro de la stat: Criteriile de departajare pentru schema de ajutor de stat Construct Plus

Pentru lucrări de eficientizare energetică a spaţiilor de producţie aflate în proprietatea societăţii aplicante se va prezenta dovada tipului de proprietate a spaţiilor de producţie pentru care se solicită finanţarea.

„În cazul în care documentele menţionate nu au fost descărcate din platformă în etapa de înscriere electronică, acestea pot fi solicitate, prin e-mail, de la AIMM-ul (Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Bucureşti, n.r.) de care aparţine aplicantul (Anexa 8 la procedura programului – Lista Agenţiilor pentru IMM)”, se mai spune în comunicat.

Ministerul Economiei precizează că banca parteneră pentru care s-a optat în formularul de înscriere nu poate fi schimbată. „Neprezentarea în termenul procedural la banca parteneră pentru care s-a optat în formularul de înscriere conduce la respingerea la finanţare”, menţionează sursa citată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea