Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Scandalagiu din Sebeș împins la faliment de jandarmi. L-au amendat cu 7.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru că a împiedicat un echipaj de jandarmerie să ia măsuri legale în cazul unui conflict familial, un bărbat din Sebeş a fost sancţionat cu amendă în valoare de 7000 lei.

Potrivit Jaandarmeriei Alba, “este vorba de un bărbat care a mai fost sancţionat în trecut de jandarmi pentru săvârşirea unor fapte antisociale, E.C. (35 de ani), cunoscut şi cu antecedente penale, care sâmbătă, 19 septembrie, în jurul orei 19.00 se afla în apropierea blocului 154, situat în cartierul M. Kogălniceanu din municipiul Sebeş.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La acea oră, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie a intervenit în imobilul respectiv deoarece într-un apartament izbucnise un scandal între un bărbat în vârstă de 38 de ani, soţia şi soacra acestuia.

În urma verificărilor efectuate, vinovat de provocarea conflictului a fost găsit bărbatul şi, pentru îndeplinirea procedurilor legale, a fost invitat la sediul Secţiei de Jandarmi Sebeş. Acesta a fost foarte cooperant cu echipajul de jandarmerie, şi-a recunoscut fapta şi acceptat să ofere explicaţii suplimentare cu privire la cele întâmplate, însoţindu-i în acest sens pe jandarmi.

În momentul în care ieşeau din scara blocului, E.C. i-a interpelat într-un mod agresiv solicitându-le jandarmilor să-i lase prietenul în pace.

Fără să ţină cont nici de recomandările primite din partea forţelor de ordine şi nici de cele ale prietenului său care-l îndemna să înceteze şi să plece, acesta a continuat violenţele verbale până când a fost la rândul său oprit, identificat şi sancţionat contravenţional.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că a tulburat prin strigăte şi larmă liniştea locuitorilor şi a împiedicat echipajul de jandarmerie să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu privind aplicarea măsurile de menţinere a ordinii publice, drept pentru care a fost sancţionat cu două amenzi contravenţionale, în valoare totală de 7000 lei. La rândul său, prietenul pentru care a intervenit a fost sancţionat cu avertisment scris.”

Pentru prevenirea acestor fapte Jandameria Alba reamintește cetățenilor că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea