Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Scad tarifele de interconectare pentru telefonia fixă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din această lună vorbim mai ieftin la telefon. Tarifele de interconectare percepute de operatorii reţelelor fixe de telefonie vor scădea, la 1 iulie, cu 18% (0,67 eurocenţi/minut), potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„Aceasta este cea de-a doua etapă de scădere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare, în vederea terminării apelurilor în reţelele de telefonie fixă, după cea din martie 2012, când tarifele au scăzut cu 15,5%”, se arată într-un comunicat al ANCOM.
Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt plătite între operatori pentru convorbiri în afara reţelei. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput utilizatorului final care iniţiază apelul.

Reprezentanții ANCOM precizează că tarifele au fost reglementate în urma analizei de piaţă realizate în anul 2011, din care a rezultat că toţi cei 51 de furnizori de servicii de acces la o reţea publică de telefonie fixă activi la acel moment pe piaţa din România deţineau putere semnificativă pe piaţa de gros a terminării apelurilor în propriile reţele.

În România existau la finele anului trecut 4,69 milioane de posturi telefonice fixe, în creştere cu 4% faţă de anul 2010, şi 4,04 milioane abonaţi iar operatorii de telefonie fixă au obţinut circa 50 de milioane de euro din aceste servicii, echivalând cu 1,5% din piaţa totală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea