Rămâi conectat

Curier Județean

SC Star Transmission oferă 15.000 de euro spitalului din Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

15 mii de euro va primi Spitalul Orăşenesc Cugir din partea SC Star Transmission din localitate în vederea achiziţionării unui aparat de anestezie. Sponsorizarea vine ca urmare a unui acord de parteneriat pe care Primăria Cugir prin intermediul edilului şef Adrian Teban îl semnează astăzi, 9 septembrie 2011, cu firma germană, reprezentată de directorul Bernd Krottmayer. „În încercarea noastră de a găsi susţinere pentru unitatea medicală în rândul întregii comunităţi locale, am făcut apel la conducerea STC cu care administraţia locală a stabilit o colaborare bună de-a lungul timpului. Am descoperit multă deschidere din partea domnului Krottmayer, care s-a arătat interesat de implicarea STC în proiecte sociale la nivelul localităţii. Sponsorizarea de 15 mii euro va fi folosită pentru dotarea blocului operator din cadrul spitalului cu un aparat de anestezie, urmând ca primăria să achiziţioneze o masă de operaţie. Până la sfârşitul anului 2011 intenţionăm să alocăm bani din bugetul local şi pentru reabilitarea şi modernizarea sălii de operaţie” a declarat primarul Teban.
Sponsorizarea acordată de Star Transmission Cugir vine la puţin timp după ce asociaţia Prietenii Cugirului din Nimes-Franţa a donat 6 mii de euro pentru spital. În baza relaţiilor de prietenie stabilite şi menţinute de Asociaţia cugireană „Pro Europa – R. G. Chardronnet” condusă de viceprimarul Rodica Florea, prietenii francezi au achiziţionat un electrocauter care deserveşte secţiile de chirurgie, ginecologie şi dermatologie.
Primarul Adrian Teban consideră că gestul celor doi parteneri străini este un exemplu pentru întreaga comunitate locală, cea care beneficiază în fapt de serviciile medicale oferite de spital. „Oamenii din Cugir au ştiut să se solidarizeze şi să contribuie, spre exemplu, la ridicarea unei biserici. Sunt convins că vor avea aceeaşi atitudine şi faţă de spitalul de care avem nevoie fiecare dintre noi. Administraţia locală face eforturi pentru a compensa toţi anii în care nu s-a investit în această instituţie, însă, doar din bugetul local, nu reuşim să acoperim toate necesităţile într-un timp relativ scurt. De aceea, salutăm sprijinul oferit de Star Transmission Cugir, asociaţia franceză şi agenţii economici din localitate care au amenajat cele cinci saloane” a concluzionat primarul Adrian Teban.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Ziua persoanelor cu dizabilități, marcată la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia: Masă festivă și diplome, pentru beneficiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua persoanelor cu dizabilități a fost marcată la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia. beneficiarii s-au bucurat de o masă festivă și au primit diplome. Într-un eveniment plin de emoție și solidaritate desfășurat luni, 4 decembrie, echipa Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare