SC Star Transmission oferă 15.000 de euro spitalului din Cugir

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

15 mii de euro va primi Spitalul Orăşenesc Cugir din partea SC Star Transmission din localitate în vederea achiziţionării unui aparat de anestezie. Sponsorizarea vine ca urmare a unui acord de parteneriat pe care Primăria Cugir prin intermediul edilului şef Adrian Teban îl semnează astăzi, 9 septembrie 2011, cu firma germană, reprezentată de directorul Bernd Krottmayer. „În încercarea noastră de a găsi susţinere pentru unitatea medicală în rândul întregii comunităţi locale, am făcut apel la conducerea STC cu care administraţia locală a stabilit o colaborare bună de-a lungul timpului. Am descoperit multă deschidere din partea domnului Krottmayer, care s-a arătat interesat de implicarea STC în proiecte sociale la nivelul localităţii. Sponsorizarea de 15 mii euro va fi folosită pentru dotarea blocului operator din cadrul spitalului cu un aparat de anestezie, urmând ca primăria să achiziţioneze o masă de operaţie. Până la sfârşitul anului 2011 intenţionăm să alocăm bani din bugetul local şi pentru reabilitarea şi modernizarea sălii de operaţie” a declarat primarul Teban.
Sponsorizarea acordată de Star Transmission Cugir vine la puţin timp după ce asociaţia Prietenii Cugirului din Nimes-Franţa a donat 6 mii de euro pentru spital. În baza relaţiilor de prietenie stabilite şi menţinute de Asociaţia cugireană „Pro Europa – R. G. Chardronnet” condusă de viceprimarul Rodica Florea, prietenii francezi au achiziţionat un electrocauter care deserveşte secţiile de chirurgie, ginecologie şi dermatologie.
Primarul Adrian Teban consideră că gestul celor doi parteneri străini este un exemplu pentru întreaga comunitate locală, cea care beneficiază în fapt de serviciile medicale oferite de spital. „Oamenii din Cugir au ştiut să se solidarizeze şi să contribuie, spre exemplu, la ridicarea unei biserici. Sunt convins că vor avea aceeaşi atitudine şi faţă de spitalul de care avem nevoie fiecare dintre noi. Administraţia locală face eforturi pentru a compensa toţi anii în care nu s-a investit în această instituţie, însă, doar din bugetul local, nu reuşim să acoperim toate necesităţile într-un timp relativ scurt. De aceea, salutăm sprijinul oferit de Star Transmission Cugir, asociaţia franceză şi agenţii economici din localitate care au amenajat cele cinci saloane” a concluzionat primarul Adrian Teban.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

vasile 9 septembrie 2011 at 10:51

acum un an de zile ziceai ca mai bine pleaca din oras acum tragi de ei pentru bani. esti un adevarat primar.

Comentariile sunt oprite