Satul alb din județul Alba, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România

Considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România, este cunoscut drept satul cu case albe, ascuns într-o imensă căldare de granit.

Turiştii care ajung în zona Rimetea-Colţeşti din inima Transilvaniei au senzaţia că au călătorit în timp. Arhitectura locului păstrează cu sfinţenie stilul de acum sute de ani, iar bucătăria locală este cea mai bună din toată Europa, spun turiştii străini. Rimetea – sau satul alb – este singurul din România premiat de autorităţile europene pentru eforturile de conservare depuse de localnici.

ELIT

Ascunsă la poalele Munţilor Trascău, la 56 de kilometri de Alba Iulia, comuna Rimetea impresionează prin arhitectura unică.

O noapte de cazare în Rimetea, 150 de lei

Toate casele sunt construite după acelaşi tipar: porţi înalte de lemn, vopsea albă şi obloane verzi. Este specificul secolului XIX. Au auzit de mica localitate şi turişti care au venit din SUA.

Unul dintre turiştii străini spune că „munţii sunt impresionanţi. Stâncile sunt cam ca în Colorado şi îmi aduce aminte de casă. E probabil cel mai frumos loc pe care l-am văzut în Europa, în toate călătoriiile mele„.

Într-un conac bine păstrat, oaspeţii sunt primiţi în 27 de camere amenajate cu mobilier pictat manual. O noapte de cazare costă  150 de lei de persoană.

Cei mai mulţi dintre turişti vin pentru mâncarea bună. Despre gulaş, s-a dus vestea până departe.

Peste 100.000 de turişti ajung anual în zona Rimetea-Colţeşti

Un turist străin spune că „am mai făcut câteva excursii în Europa, dar aici am mâncat cea mai bună mâncare. Mâncarea chiar este extraordinară„.

Pe lângă gastronomia locală, 100.000 de turişti vin, anual, în zonă pentru o oază de linişte într-un peisaj sălbatic şi încărcat de istorie.

Maiestuoasele ruine ale Cetăţii Trascăului străjuiesc satul Colţeşti de peste șapte veacuri. Oferta este bogată şi pentru turiştii care caută adrenalină.

Rimetea este singurul sat din România distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural.

Asta după ce, acum 150 de ani, un incendiu puternic a distrus toate casele, însă minerii de aici au reuşit în câţiva ani să le reconstruiască.

Sursa: observator.tv

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...