Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Sărbătoarea Paștelui 2014: Idei pentru o masă festivă cu decorațiuni speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru multe familii masa de Paşti este una dintre puţinele ocazii de a se reuni. Pentru a face această întâlnire cât mai plăcută te ajutăm sa creezi o atmosferă festivă şi caldă. Intră în spiritul sărbătorilor și încearcă una sau mai multe din ideile de mai jos:

decor1Primăvara este anotimpul florilor. Îţi propunem să foloseşti decoraţiuni de Paşti simple, cu motive florale. În modelul de mai jos, a fost folosit doar carton colorat, cu model, forme pentru brioşe şi drajeuri gumate. Decupează floarea din materialul dorit şi pune deasupra ei forma pentru brioşă umplută fie cu pietricele colorate, fie cu bomboane. Dacă adaugi şi un buchet de narcise naturale, vei realiza un decor simplu şi de bun gust.

decor2

Aceasta decoraţiune stilată pentru masa de Paşti da o notă de eleganţă şi delicateţe. Florile vor răspândi o mireasmă îmbietoare, care îi va binedispune pe invitaţi. Foloseşte cojile de la câteva ouă ca vaze pentru buchetele de lăcrămioare sau alte flori mici. Poţi colora ouăle cu nuanţe pastelate sau le poţi lăsa albe.

 

decor3Fără îndoială, ouăle şi iepuraşii sunt vedetele sărbătorilor de Paşti. Îţi propunem să nu te rezumi doar la a pune ouăle pe un platou. Iată o idee foarte simplă, dar fermecătoare, din care poţi să te inspiri atunci când aranjezi preparatele. Chiar dacă cele mai multe ouă vor fi folosite pentru ciocnire, poţi pregăti câteva după modelul alăturat, fie ca decoraţiune, fie pentru a-i atrage pe cei mici să mănânce. Pentru a realiza acest iepuraş simpatic, nu trebuie decât să tai urechile dintr-un ou şi să le înfigi într-o adâncitură pe care o vei face cu cuţitul în oul-iepuraș.

decor4

Cu această decoraţiune care pe cât de simplă este, pe atât de haioasă, masa de Paști va arăta și mai vesel. Cu două şerveţele legate în jurul unui ou, poţi realiza o decoraţiune excelentă. În plus, poţi să îi desenezi şi un chip iepuraşului, dacă te simţi inspirată.

 

decor5Nu numai iepurii sunt populari de Paşti, ci şi mâncarea lor preferată: morcovii. Iată o idee foarte simplă de decoraţiune de Paşti pentru masă, care poate deveni piesa centrală a acesteia! Ai nevoie doar de hârtie colorată şi de iarba artificială. Înfăşoară hârtia colorată în jurul unui mănunchi de verdeaţă şi umple un coşuleţ cu morcovi realizaţi de tine, pentru o notă de originalitate.

Sursa: divahair.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea