Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Șapte străzi din comuna Vințu de Jos vor fi modernizate cu peste 3 milioane de lei: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șapte străzi din comuna Vințu de Jos vor fi modernizate cu peste 3 milioane de lei: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Vințu de Jos a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcție drumuri în cadrul proiectului „Modernizare străzi din interiorul localității Vințu de Jos”. Valoarea totală estimată a contractului este de 3.079.514,09 lei, fără TVA.

Administrația este un factor principal în cadrul dezvoltării locale, deoarece determină în mare măsură activitatea economică și productivitatea, precum și sporirea bunului mers al mediului local, creând premisele, pe termen lung, pentru existența unui nivel mai ridicat de trai și de calitate a vieții.

Având în vedere tendințele demografice negative, profilul administrativ al comunei, asigurarea nevoilor populației este o condiție esențială pentru o creștere inteligentă și durabilă.

Acest deziderat nu se poate realiza însă fără o infrastructură adecvată/corespunzătoare. Infrastructura administrativă este esențială pentru construirea de legături sociale, de parteneriate public-privat și de activități în folosul locuitorilor comunei.

Mediul rural constituie un procent semnificativ din totalitatea UAT-urilor atât la nivel local cât și la nivel național. Deoarece populația din zonele rurale a migrat către orașele din imediata vecinătate, populația îmbătrânește constant, și este nevoie de o conștientizare a calităților și beneficiilor de a locui într-o astfel de zonă pitorească, și de investiții pentru a atrage populația tânără înspre o dezvoltare durabilă a comunității locale.

Prezentul proiect tratează modernizarea străzilor Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Primăverii, Luceafărului, Traian, Ștefan cel Mare și Viitorului din interiorul localității Vințu de Jos.

În prezent pe străzile care face obiectul prezentului proiect există următoarele deficiențe:

– lipsa sistemului rutier cu îmbrăcăminte modernă. în perioadele umede fiind foarte greu accesibile.
– lipsa unui sistem rutier modern produce poluare fonică mai mare.
– lipsa semnalizării rutiere atât verticale cât și orizontale care mărește riscul de producere a accidentelor.
– lipsa rigolelor amenajate, apele pluviale nu pot fi colectate și evacuate rapid de pe carosabil, producând defecte în carosabil la fiecare ploaie abundentă astfel în perioadele umede sunt greu practicabile, și crește foarte mult riscul accidentelor și totodată afectează stabilitatea corpului străzii.

Clasa de importanță a construcțiilor stabilită conform normativului HG 766/1997 și Legii 10/1995 este III iar categoria de importanță este C-normală.

Din punct de vedere STAS 10144/3-91 străzile din localitatea Vințu de Jos se în cadrează în categoria a IV-a. iar conform OMT 1296/2017 drumurile locale se pot încadra în clasa tehnică V.

Lucrările presupun modernizarea străzilor Lucian Blaga. Mihai Eminescu, Primăverii, Luceafărului, Traian. Ștefan cel Mare și Viitorului din interiorul localității Vințu de Jos, având o lungime de 1.550 metri.

Lucrări de modernizare pe strada Lucian Blaga presupun:

Realizarea structurii rutiere cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton la carosabil (L= 50 metri, 1 = 6 m) care presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat, 3 autoblocante, culoare gri, 4 cm substrat de nisip, 10 cm macadam ordinar, 15 cm piatra sparta, 20 cm fundație din balast.

Realizarea structurii rutiere pentru trotuar cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton ( 140 mp) presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat, 4 cm substrat de nisip, 8 cm macadam ordinar, 20 cm fundație din balast.

– asigurarea scurgerii apelor pluviale se realizează cu ajutorul rigolelor de tip scafa din elemente prefabricate din beton vibropresat 40X30X12cm (102 ml) dispuse pe o parte si de alta a carosabilului fiind incluse în lățimea carosabilului.

– Canalizarea pluvială locală este propusă din cămine din beton cu Dn800 echipate cu capace carosabile sau capace carosabile traforate din fontă ( 2 bucăți), teavă PVC Dn250 sn8 ( 48 metri), guri de scurgere complet echipate cu grătare carosabile din fontă ( 2 buc) racordate cu teavă PVC Dnl60(8ml).

– pentru siguranța în exploatare a participanților la trafic se vor realiza marcaje longitudinale ( 0,15 km) și se vor amplasa indicatoare de circulație în concordanță cu marcajele ( 2 buc).

Lucrări de modernizare pe strada Mihai Eminescu presupun:

– Realizarea structurii rutiere cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton la carosabil (L= 122 metri, 1 = 3,50 m) care presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat, autoblocante, culoare gri, 4 cm substrat de nisip. 10 cm macadam ordinar. 15 cm piatra sparta. 20 cm fundație din balast.

– Realizarea structurii rutiere pentru accesele în curți cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton ( 20 mp) presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat. 4 cm substrat de nisip, 8 cm macadam ordinar, 20 cm fundație din balast.

– Realizarea structurii rutiere la acostamente compusă din 15 cm piatră spartă (170 m)

– Asigurarea scurgerii apelor pluviale se realizează cu ajutorul rigolelor carosabile din elemente prefabricate din beton vibropresat 60x65x37 ( 126 m)
pentru siguranța în exploatare a participanților la trafic se vor amplasa indicatoare de circulație ( 4 buc).

Lucrări de modernizare pe strada Primăverii presupun:

– Realizarea structurii rutiere cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton la carosabil (L= 106 metri, 1 medie = 7,10 m) care presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat, autoblocante, culoare gri. 4 cm substrat de nisip, 10 cm macadam ordinar, 15 cm piatra sparta, 20 cm fundație din balast.

– asigurarea scurgerii apelor pluviale se realizează cu ajutorul rigolelor de tip scafă din elemente prefabricate din beton vibropresat 40X30X12cm (106 ml) dispuse pe axul străzii.

Lucrări de modernizare pe strada Luceafărului presupun:

– Realizarea structurii rutiere cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton la carosabil (L= 91 metri, 1 minim = 5,50 m) care presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat, autoblocante, culoare gri. 4 cm substrat de nisip. 10 cm macadam ordinar. 15 cm piatra sparta. 20 cm fundație din balast, pe cca. 20 m lungime pe partea stângă în sensul de creștere a picheților s-a prevăzut o fundație de tip parapet din beton armat C25/30 și beton simplu CI6/20 care să susțină pământul.

– Canalizarea pluvială locală este propusă din cămine din beton cu Dn800 echipate cu capace carosabile sau capace carosabile traforate din fontă ( 2 bucăți), teavă PVC Dn250 sn8 ( 41 metri)

– pentru siguranța în exploatare a participanților la trafic se vor amplasa indicatoare de circulație ( 3 buc).

Lucrări de modernizare pe strada Traian presupun:

– Realizarea structurii rutiere cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton la carosabil (L= 251 metri, 1 = 6 m) care presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat, autoblocante, culoare gri, 4 cm substrat de nisip. 10 cm macadam ordinar. 15 cm piatra sparta, 20 cm fundație din balast.

– Realizarea structurii rutiere pentru trotuar cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton ( 445 mp) presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat, 4 cm substrat de nisip, 8 cm macadam ordinar, 20 cm fundație din balast.

– asigurarea scurgerii apelor pluviale se realizează cu ajutorul rigolelor de tip scafa din elemente prefabricate din beton vibropresat 40X30X12cm (502 ml) dispuse pe o parte si de alta a carosabilului fiind incluse în lățimea carosabilului.

– Canalizarea pluvială locală este propusă din cămine din beton cu Dn800 echipate cu capace carosabile sau capace carosabile traforate din fontă (6 bucăți), teavă PVC Dn250 sn8 ( 201 metri), guri de scurgere complet echipate cu grătare carosabile din fontă ( 12 buc) racordate cu teavă PVC Dnl60 (55 ml).

– pentru siguranța în exploatare a participanților la trafic se vor realiza marcaje longitudinale ( 0,75 km) și se vor amplasa indicatoare de circulație în concordanță cu marcajele (1 buc).

Lucrări de modernizare pe strada Ștefan cel Mare presupun:

– Realizarea structurii rutiere cu îmbrăcăminte din pavele prefabricate din beton la carosabil (L= 458 metri, I = 6 m) care presupune: 8 cm pavele prefabricate din beton de ciment vibropresat, autoblocante, culoare gri. 4 cm substrat de nisip, 10 cm macadam ordinar. 15 cm piatra sparta. 20 cm fundație din balast.

-asigurarea scurgerii apelor pluviale se realizează cu ajutorul rigolelor de tip scafa din elemente prefabricate din beton vibropresat 40X30X12cm (457) dispuse pe axul străzii.

– Canalizarea pluvială locală este propusă din cămine din beton cu Dn800 echipate cu capace carosabile sau capace carosabile traforate din fontă (11 bucăți), teavă PVC Dn250 sn8 ( 357 metri)

– pentru siguranța în exploatare a participanților la trafic se vor amplasa indicatoare de circulație ( 2 buc).

Lucrări de modernizare pe strada Viitorului presupun:

– Realizarea structurii rutiere cu îmbrăcăminte din beton asfaltic la carosabil (L= 472 metri, 1 = 5,50 m) care presupune: 4 cm beton asfaltic BA 16 – strat de uzura, 6 cm binder de criblura BAD 22,4 – strat de legătura. 10 cm macadam – strat de baza. 15 cm piatra sparta amestec optimal – strat superior de fundație, 20 cm strat de balast amestec optimal – strat inferior de fundație.

– pentru asigurarea continuității scurgerii apelor prin rigola monolită proiectată ( L= 285 m), în dreptul acceselor în curți s-au prevăzut podețe tubulare din țeavă corugată sn8, Dn315. de 6.00 m fiecare.

– pentru siguranța în exploatare a participanților la trafic se vor realiza marcaje longitudinale ( 0,80 km) și se vor amplasa indicatoare de circulație în concordanță cu marcajele ( 1 buc).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia „Cupa Cetății” a fost organizată la Deva și a reunit peste 200 de sportivi de la 22 de cluburi din toată țara. Medalia de aur a fost obținută de către cugireanca Daria-Alexandru Mihaiu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea