Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Șapte pacienți cu COVID-19, tratați la SJU Alba Iulia și opt pacienți transferați la Spitalul Municipal Blaj. Alte 15 cazuri suspecte se află internate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia acordă îngrijiri de specialitate, în prezent, la șapte pacienți confirmați cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Toți pacienții confirmați sunt internați în cadrul secției de boli infecțioase.

În cadrul SJU Alba Iulia mai sunt internate 15 cazuri suspecte (fiecare singur într-un salon) a căror probe biologice recoltate sunt în lucru.

O femeie în vârstă de 69 de ani – cel mai recent caz – a fost adusă și internată în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce rezultatele analizelor, din cursul zilei de 4 aprilie, au confirmat că s-a infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Potrivit anchetei epidemiologice, pacienta a intrat în contact cu unul dintre cazurile confirmate. În prezent, starea sa de sănătate este bună.

Facem precizarea că doi pacienți ai SJU Alba Iulia au fost declarați vindecați de COVID-19, după ce două teste consecutive au ieșit negative, iar opt cazuri au fost transferate la Spitalul Municipal Blaj.

Astfel, în total, de la începutul pandemiei și până în prezent, SJU Alba Iulia a avut în îngrijire un număr de 17 cazuri de COVID-19.

Transmitem locuitorilor județului Alba să respecte cu strictețe toate măsurile impuse de autoritățile publice implicate în prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor și combaterea pandemiei.

Facem precizarea că SJU Alba Iulia comunică mass-media doar cazurile confirmate COVID-19, care sunt internate în spital (respectiv cărora li se acordă îngrijiri în cadrul unității noastre medicale), și nu date despre cazurile pozitive aflate la domiciliu, în carantină, sau în alte unități medicale din județ. Comunicările se fac cu respectarea datelor confidențialității pacienților și a regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal, astfel încât persoanele în cauză să nu fie determinate sau determinabile. Vă mulțumim de înțelegere!

Biroul de presă al SJU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea