Ziarul Unirea
 

Șapte oferte pentru concesionarea colectării deșeurilor din zonele Blaj, Cugir și Sebeș. Licitație cu valoare estimată de peste 15 milioane de euro

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubris Alba a înregistrat un număr de șapte oferte în cadrul procedurii de achiziție publică privind concesionarea colectării și transportul deșeurilor din două zone ale județului Alba, cu o populaţie de aproape 130.000 de locuitori.

Printre ofertanți sunt firme din România, din Italia și din Portugalia. Aceasta este prima mare licitație din domeniul colectării, transportului și depozitării deșeurilor care ajunge în faza de analiză a ofertelor. Este vorba despre zona 4 (lotul 4) cu municipiul Blaj şi comunele apropiate, respectiv zona 2 (lotul 2) cu oraşul Cugir şi municipiul Sebeş, la care se adaugă comunele învecinate acestora. Anunţul a fost publicat pe SEAP în 28 august 2017, iar ofertele au putut fi depuse la sediul ADI Salubris până în 10 ianuarie 2018. Valoarea estimată, fără TVA, este de 70.752.779 lei, respectiv aproape 15,4 milioane de euro. Valoarea totală estimată pentru contractul ce va fi încheiat pe lotul 2 – Tartaria este de 47.690.707 lei, iar pentru lotul lotul 4 – Blaj se ridică la 23.062.072 lei.

Operatorii care au depus oferte pentru obținerea contractului de concesiune sunt:

– SC Active Salubritate SA București cu terț susținător – Impresa Sangalli Giancarlo & C. SRL Monza, Italia;

– Asocierea SC Brai – Cata SRL București (lider asociere) / SC Stericycle Romania SRL Jilava

– SC Polaris M Holding SRL Constanța

– Asocierea SC RER Ecologic Service Oradea SA (lider asociere) / SC Retim Ecolocic Service SA Timișoara

– Asocierea SC Greendays SRL Baia Mare (lider asociere) / Valorizacao Dos Residuos Protecca do Ambiente SA, Sucursala Aiud / Greendays 2-Solucoes Ambientais SA Porto

– SC Consult Soc Centrum SRL Arad cu terț susținător – Ares Guard SRL București

– Asocierea SC Greendays SRL Baia Mare (lider asociere) / Greendays 2-Solucoes Ambientais SA Portyo.

Cele două zone vor fi deservite de staţiile de transfer deşeuri de la Tărtăria (capacitate 33.000 de tone pe an) şi Blaj (capacitate 15.000 de tone pe an) construite prin proiectul ”Sistem de management integrat al deşeurilor”, derulat de Consiliul Judeţean. Operatorul sau operatorii care vor obţine contractele vor colecta deşeurile din aceste localităţi şi le vor transporta la cele două staţii de transfer, de unde, un alt operator, care va fi desemnat de Consiliul Judeţean, la va duce, în final, la depozitul ecologic de deşeuri de la Galda de Jos.

Localităţile incluse în zona 4 de colectare (45.726 de locuitori) sunt municipiul Blaj şi comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Săncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelul de Jos şi Roşia de Secaş. În zona 2 de colectare (81.341 de locuitori) au fost incluse municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi comunele Daia Română, Cut, Şpring, Doştat, Gârbova, Cîlnic, Pianu, Săliştea, Blandiana, Vinţu de Jos, Ceru Băcăinţi, Şibot şi Şugag. Prin contractele ce vor fi încheiate de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; coletarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la staţiile de transfer Tărtăria şi Blaj; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj.

O altă licitație organizată de ADIS Alba, pentru concesionarea serviciilor similare de pe zona 1, cu municipiile Alba Iulia, Aiud şi oraşul Ocna Mureș, respectiv comunele adiacente, este suspendată ca urmare a contestațiilor depuse de potențialii ofertanți.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...