Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Săptămâna viitoare buldozerele vor muşca definitiv din copacii din Custozza

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba, i-a îndemnat pe toţi albaiulienii să participe la manifestările dedicate Zilelor municipiului, „chiar dacă acestea au fost confiscate de gaşca portocalie de partid. Comparativ cu Sibiul, unde în iunie se va desfăşura Festivalul internaţional de teatru, la noi s-a optat din nou pentru varianta kitschului”. Roman le-a mai lansat o invitaţie albaiulienilor nostalgici, respectiv aceea de a vizita, pentru ultima oară, fostul parc Custozza. Liderul liberal a subliniat că imediat după ce cortina va cădea peste Zilele Municipiului buldozerele şi excavatoarele vor sfâşia din nou copacii rămaşi în Custozza pentru a face loc parcărilor şi pavelelor. „Şi aşa zisul parc din faţa Catedralei va fi tăiat, pentru reconstrucţia zidului vestic. Astfel simbolul Unirii, Catedrala Reîntregirii, va fi complet obturat. Iar albaiulienii vor plăti, la final, o taxă pentru ca să-şi viziteze Cetatea, deoarece bihoreanul nu va renunţa la lupta cu cetăţenii care l-au ales primar”. Florin Roman a mai comentat şi faptul că în şedinţa de CLM de marţi, 24 mai, firmei Corint SA i s-a încredinţat pentru 10 ani spre administrare, întreţinere şi pază şi protecţie Poarta a V-a şi terenurile aferente acesteia. „Mogulul bun de Alba Iulia, Dan Sabău, are deja trei porţi în administrare. Aşa că, dacă se supără – şi în ultima vreme se supără cam des – închide poarta Cetăţii cu cheia şi nu mai lasă pe nimeni să intre”, a subliniat Roman. „Chiar nu ne deranjează că se lucrează pentru ca Cetatea să fie mai frumoasă. Ne deranjează lipsa de transparenţă şi modul în care se cheltuiesc banii”.
Referindu-se la reducerea masivă a spaţiului verde din municipiul Alba Iulia, Roman a mai completat cu exemplul Parcului dendrologic din Valea Popii: „În proiectul de amenajare a parcului dendrologic este prevăzută defrişarea a 7 hectare de pădure, în favoarea unor alei betonate. Dacă albaiulienii nu vor reacţiona, generaţiile viitoare riscă să trăiască nu într-un oraş verde ci într-un cuptor încins. Pentru viitorul copiilor lor, albaiulienii ar trebui să ia act şi să protesteze paşnic împotriva acestei defrişări masive”, a mai completat liderul liberal. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Salvamont Alba, misiune de căutare a unei persoane blocate în zona Pietrei Secuiului. Incidentul, semnalat la 112

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvamont Alba, misiune de căutare a unei persoane blocate în zona Pietrei Secuiului. Incidentul, semnalat la 112 Salvamont Alba au fost alertați în urma unui apel la 112 primit miercuri seară despre faptul că o persoană s-ar afla blocată în afara traseului pe Piatra Secuiului. Citește și: VIDEO | Premieră națională la Rîmetea, în Alba: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea