Rămâi conectat

Actualitate

Săptămâna trecută au fost livrate în România 10.250 de fiole de Cisplatinum (medicament oncologic)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătăţii (MS) a precizat, miercuri, într-un comunicat transmis presei, că în cursul săptămânii trecute au fost livrate în România 10.250 de fiole de Cisplatinum (medicament oncologic) în depozitele agreate de producător, de unde unităţile sanitare se pot aproviziona în baza contractelor de achiziţii publice.

Potrivit ministerului, în prezent, în aceste depozite mai sunt 9.610 doze de Cisplatinum.

„Dintre cei trei producători de Cisplatinum înregistraţi în CANAMED, în prezent mai livrează în România un singur producător, căruia i s-a solicitat să suplimenteze livrările până la rezolvarea legală a posibilităţii achiziţionării de Cisplatin de pe piaţa liberă. Menţionăm că pe piaţa din România este disponibil în cantităţi suficiente produsul Carboplatinum, care face parte din aceeaşi clasă de medicamente şi al cărui mecanism de acţiune prezintă diferenţe mici faţă de Cisplatinum. Astfel, există un procent mare de pacienţi care pot beneficia de tratament cu Carboplatinum, astfel încât cele aproape 10.000 de doze de Cisplatinum să poată fi utilizate pentru pacienţii care necesită doar acest tip de tratament”, afirmă MS.

De asemenea, MS afirmă că luna aceasta au fost achiziţionate, pe nevoi speciale, 1.350 de doze de Bleomicin.

Conform comunicatului, zilele trecute au fost achiziţionate 32.000 de doze de Folinat de Calciu, reprezentând necesarul pe un an de zile, iar unele spitale s-au aprovizionat deja.

„Necesarul anual a fost stabilit prin cumulul solicitărilor tuturor unităţilor sanitare cu profil oncologic în contract cu casele de asigurări de sănătate. Facem precizarea că în unităţile sanitare din ţară există în prezent 87.000 de doze de Osetron, sub formă de tablete. De asemenea, există în cantităţi suficiente produsul Granisetron, cu acceaşi indicaţie terapeutică, atât tablete, cât şi fiole. Ministerul Sănătăţii analizează modificarea legislaţiei astfel încât să fie asigurată continuitatea în aprovizionarea cu medicamente”, se menţionează în comunicat.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea