Sancțiuni și amenzi de 2.800 de lei pentru agenții economici care nu au respectat normele legale impuse de starea de alertă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 48 de ore, au fost verificați 185 de agenți economici și 303 de mijloace de transport, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor fin intensificate la sfârșitul acestei săptămâni .

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astfel, în ultimele 48 de ore au fost verificați 185 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

De asemenea, au fost verificate 303 de mijloacele de transport, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, din care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală potrivit Legii 55/2020, 3 pentru fapte de natură economică și 8 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea sancțiunilor a fost de 2.800 de lei.

Acțiunile, organizate în sistem integrat, vor continua și la sfârșitul acestei săptămâni, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV2.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei