Sport
Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureș 2-4 (0-1) | Primele puncte externe pentru „Soda dragă”
CS Ocna Mureş a cucerit primele puncte în deplasare în ediţia a actuală a Ligii a 3-a de fotbal. Ocnamureşenii s-au impus cu 4-2 (1-0), la Jucu de Mijloc, în faţa Sănătăţii Cluj. Ocnamureşenii au avut reacţie rapidă după ce s-au văzut egalaţi la 1 în debutul părţii secunde a jocului şi au repurtat un succes de moral.
Au marcat: da Silva (55 – penalty), Al. Oltean (76), respectiv Ceaca (20, 83), Cioară (60), Haiduc (64).
“Ne bucurăm pentru victorie, era vitală, dar a fost foarte greu, cu greșeli importante de arbitraj în favoarea adversarilor, 11 metri inventat și offside imaginar (1,5-2 metri), apreciere greșită în situație de 3 jucători ai noștri cu portarul advers, am văzut înregistrarea meciului. Echipa are nevoie de rezultate pentru a căpăta încredere în propriile forțe, forma fizică a celor veniți târziu se îmbunătățește, sperăm să nu mai avem accidentați și să rămânem motivați pentru a câștiga meciuri și a urca în clasament”, a transmis Paul Ciucă.
Minutul 4 a oferit primele faze de poartă ale meciului de la Jucu de Mijloc. Haiduc a reluat cu capul peste poartă după un corner, iar apoi, la celelalte buturi, D. Goga a şutat de la mare distanţă mult peste poartă. O altă fază fixă i-a adus pe ocnamureşeni aproape de poarta „viruşilor verzi”: Cioplântă a reluat cu capul pe lângă după un corner executat de pe dreapta de Creţ (16).
În minutul 20 Ceaca a taxat o greşeală gravă în defensiva fostei sale echipe. Din poziţie „unu la unu” cu portarul Cotîrlă, execuţia vârfului oaspeţilor a fost simplă: reluare pe jos, bară-gol, pentru 0-1.
Oaspeţii îşi puteau majora avantajul opt minute mai târziu, când Frenţiu, aflat în poziţie ideală, în interiorul careului mare, a şutat slab, la capătul unei acţiuni a lui Ceaca în flancul stâng. Până la pauză au mai fost două şuturi pe lângă ţintă expediate de D. Goga (40) şi Paşca (41), amfitrionii neavând nicio ocazie reală şi niciun şut pe spaţiul porţii ocnamureşene în prima repriză.
„Soda dragă” a început bine şi repriza secundă, Ceaca trimiţând puţin pe lângă din interiorul careului, după un corner. Acţiunea s-a mutat, însă, rapid, la poarta vizitatorilor. Haiduc a deturnat în ultimul moment în corner o deviere din apropiere a lui Tilincă (53). Un minut mai târziu, arbitrul de centru a dictat penalty pentru un fault în careu asupra „căpitanului” gazdelor, Szoloşi. Brazilianul da Silva a făcut 1-1 cu o execuţie sigură, în stânga lui E. Mihai (55).
Doar cinci minute s-a menţinut rezultatul de egalitate. Experimentatul Ceaca a profitat de o nouă nesincronizare în defensiva „viruşilor”, a trimis spre poartă cu o execuţie spectaculoasă, pe spate, iar Cioară a trimis mingea în plasă de pe linia porţii: 1-2 (60). Mai apoi, proaspăt introdus pe teren, Guţ a centrat excelent, iar Haiduc, urcat în atac, a finalizat simplu, din 2-3 metri. (1-3, 64).
Gazdele au reuşit să reducă din handicap la puţine secunde după intrarea în ultimul sfert de oră al disputei. Al. Oltean, introdus şi el în joc cu puţin timp înainte, a reuşit să îl învingă pe portarul E. Mihai cu un şut din mijlocul careului (2-3, 76). A fost o acţiune prelungită de atac a echipei din judeţul Cluj, cu mai multe reluări spre poartă şi, în replică, respingeri ale mingii de către defensiva ocnamureşeană.
Rezultatul final a fost stabilit de Ceaca în minutul 83. Fostul jucător al Sănătăţii a profitat de eroarea lui Szoloşi (pasă greşită la marginea careului) şi l-a „executat” din nou pe Cotîrlă.
Sănătatea: Cotîrlă – Bucşă (67 D. Mic), Perde, R. Oltean, Szoloşi / cpt., da Silva, Vescan, An. Paşca (85 D. Paul), D. Goga (85 V. Mureşan), Lemnaru (67 Zărnescu), Tilincă (57 Al. Oltean). Pe bancă: Bâlbă, Ţăranu, G. Florescu, An. Ştefan. Antrenori George Florescu și Csaba Kiss.
CS Ocna Mureş: Ed. Mihai – Cunțan (70 Pintilie), Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaci/ cpt. (89 Casian), D. Lupşan (62 Guţ), Căt. Creț, Frențiu (89 Neșan), Cioară (70 Hetea) – Ceaca. Pe bancă: An. Anghel, Moise, Ov. Truţă. Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund.
Cartonaşe galbene: Tilincă (21), D. Goga (31) / D. Lupşan (56), Socaci (69)
Arbitri: R. Necrici (Chechiș), R. Despa (Baia Mare), Cr. Mureșan (Cavnic) *Observatori Ad. Voica (Bistrița), I. Suciu (Tg. Mureș)
Lucian DĂRĂMUȘ
Sport
M. Lupu și Bradu, aproape promovați în Liga 2 cu Corvinul Hunedoara! Fostul atacant al Cugirului, gol în barajul de la Ungheni
Corvinul Hunedoara, fosta contracandidată a echipelor din Alba în Seria 9 a Ligii 3, este cu un picior și jumătate în eșalonul secund. Elevii lui Florin Maxim au câștigat la Ungheni, scor 2-0 (1-0), manșa tur a barajului de promovare. Contra Unirii, o altă grupare ce a activat în Seria 9, au fost titulari în distribuția “corbilor albaștri” doi fotbaliști din Alba, mijlocașul Antonio Bradu (21 de ani, din Zlatna), respectiv atacantul Marius Lupu (23 de ani, din Vadu Moților).
De altfel atacantul care în stagiunea trecută a fost golgheterul Metalurgistului Cugir a și deschis scorul în minutul 28 cu un șut din unghi, la partida care a consemnat revenirea pe gazon a arbitrului FIFA Ovidiu Hațegan (Arad). Lupu este la a 3-a reușită în disputele de baraj, după ce a înscris în cele două dispute adjudecate cu Gloria Bistrița.
Un alt conjudețean, Daniel Nicula (Viitorul Dăești) va juca doar duminică, întrucât dinn pricina ploii terenul de la Fedeleşoiu a devenit impracticabil iar disputa cu CSM Alexandria a fost mutată la Rm. Vâlcea. Să mai adăugăm “remontada” reușită de “Rossonerii” din Banat lângă Cetatea Devei.
Manșa retur a barajelor este programată miercuri, 7 iunie, la ora 17.30.
Rezultate: *Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț 0-0 (la centru An. Nagy, din Măhăceni, Alba); *SC Popești Leordeni – CS Tunari 2-1 (2-1): R. Trandafirescu 29, Fl. Nicolae 45/ Cl. Herea 39; *CSM Deva – CSM Reșița 2-3 (1-0): Iana 34, Bloj 50/ A. Negru 64, Drăghiceanu (68, 90+6). Gazdele au condus cu 2-0, dar experiența elevilor lui Călin Cheregi a contat decisiv în ultima jumătate de oră; *Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara 0-2 (0-1): M. Lupu (28), Garutti (61).A 6-a victorie din tot atâtea jocuri realizată de hunedoreni contra formației din Mureș în acest sezon. La gazde a absentat cugireanul M. Codrea (suspendat)
Sport
FOTO: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), medalie de argint la Campionatele Internaționale ale României!
Atleta Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia) a cucerit medalia de argint în proba de 3000 metri obstacole, cu un nou record personal (PB), din cadrul Campionatelor Internaționale ale României – „Iolanda Balaș Soter”.
Sportiva pregătită de Cristina Man s-a clasat pe locul secund, cu rezultatul 10:27.67, fiind devansată de Elena Pănăeț (Știința Bacău) – 9:59.58, iar pe locul al 3-lea a încheiat Antonia Bodnariuc (CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc) – 11:28.95.
„Este al 6-lea rezultat la nivel european la Under 20, Mihaela înregistrând un progres semnificativ comparativ cu precedenta cursă de 3000 metri obstacole„, a spus Cristina Man (vicepreședintele FRA)
În urmă cu două săptămâni Mihaela Maria Blaga (legitimată la AC „Mica Romă” Blaj), sportivă în vârstă de 19 ani, reușise să se califice, în proba de 3000 metri obstacole, la Campionatele Europene de atletism Under 20, competiție care se va desfășura în Israel (Jerusalim), în 7-10 august.
Blăjeanca obținuse locul secund la seniori și locul întâi la tineret și juniori, cu timpul 10:39.06, înregistrat în proba de 3000 metri obstacole din cadrul etapei întâi a Campionatului Național de seniori, tineret și juniori.
Internaționalele României – Iolanda Balaș Soter”, una dintre cele mai vechi întreceri europene, a ajuns la a 68-a ediție și se dispută pe stadionul din Complexul Sportiv bucureștean „Iolanda Balaș Soter”, care poartă numele regretatei doamne a atletismului mondial.
Sport
Albaiulianca Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia), finală la turneul ITF de la Anneheim | Tenismena din Cetatea Marii Uniri, a doua finală din 2023
După ce a participat în premieră la Openul Franței, fiind eliminată în turul secund al calificărilor de la Roland Garros, tenismena Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia) s-a calificat în finala turneului ITF de la Anneheim (Austria).
Este a doua finală disputată în anul 2023 de către sportiva din Alba după aceea pierdută în aprilie, la Santa Margherita di Pula (Italia).
Până în ultimul act al turneului austriac cu premii totale de 25.000 de dolari, Miriam (24 de ani, 238 WTA) a repurtat 4 victorii: 6-2, 7-6 (5) cu Sina Herrmann (Germania) – turul inaugural, 7-5, 6-3 cu Fiona Ganz (Elveția) – turul secund, 6-1, 6-4 cu Alina Granwekr (Elveția) – sferturi de finală; 6-1, 4-6, 5-1 (abandon) cu conaționala Alexandra Cadanțu-Ignatik (în semifinale).
La primul duel cu Cadanțu (33 de ani, 264 WTA), a treia favorită pe tablou, Miriam Bulgaru s-a impus după două ore și 42 de minute. A doua pe lista capilor de serii, tenismena uniristă a cedat în finala cu cehoaica Jesika Maleckova (28 ani, 328 WTA), în două seturi (2-6, 0-6).
Pentru sportiva din Cetatea Marii Uniri urmează un nou turneu în Croația, Makarska Open (6-11 iunie), WTA 125, cu premii de 115.000 de dolari.
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
Mesaje de RUSALII 2023. Urări și felicitări de „La mulţi ani” pentru cei dragi
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
LIVE VIDEO| Trofeul Alba Iulia Super Rally 2023: Start în manșele de recunoaștere și antrenamente cronometrate
-
Sportacum 20 de ore
LPS Alba Iulia, zestre de 55 de medalii și premii speciale la a 50-a ediție a concursului internațional de înot de la Arnsberg
-
Sportacum 16 ore
FOTO: Campioana Industria Galda încheie „en fanfare”: 5-0 cu Voința Stremț | Meci spectaculos la Daia Română
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
Un cetățean german acuză o femeie din Alba că l-a „țepuit” cu aproape 200.000 de euro: „Reparație morală pentru o agresiune sexuală”
-
Actualitateacum 16 ore
Greva profesorilor 2023: Bugetul de stat, păgubit cu 1.6 miliarde lei. Dascălii au făcut 60 de milioane din meditații