Rămâi conectat

Sport

Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureș 2-4 (0-1) | Primele puncte externe pentru „Soda dragă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureş a cucerit primele puncte în deplasare în ediţia a actuală a Ligii a 3-a de fotbal. Ocnamureşenii s-au impus cu 4-2 (1-0), la Jucu de Mijloc, în faţa Sănătăţii Cluj.  Ocnamureşenii au avut reacţie rapidă după ce s-au văzut egalaţi la 1 în debutul părţii secunde a jocului şi au repurtat un succes de moral.

Au marcat: da Silva (55 – penalty), Al. Oltean (76), respectiv Ceaca (20, 83), Cioară (60), Haiduc (64).

Ne bucurăm pentru victorie, era vitală, dar a fost foarte greu, cu greșeli importante de arbitraj în favoarea adversarilor, 11 metri inventat și offside imaginar (1,5-2 metri), apreciere greșită în situație de 3 jucători ai noștri cu portarul advers, am văzut înregistrarea meciului. Echipa are nevoie de rezultate pentru a căpăta încredere în propriile forțe, forma fizică a celor veniți târziu se îmbunătățește, sperăm să nu mai avem accidentați și să rămânem motivați pentru a câștiga meciuri și a urca în clasament”, a transmis Paul Ciucă.

Minutul 4 a oferit primele faze de poartă ale meciului de la Jucu de Mijloc. Haiduc a reluat cu capul peste poartă după un corner, iar apoi, la celelalte buturi, D. Goga a şutat de la mare distanţă mult peste poartă. O altă fază fixă i-a adus pe ocnamureşeni aproape de poarta „viruşilor verzi”: Cioplântă a reluat cu capul pe lângă după un corner executat de pe dreapta de Creţ (16).

În minutul 20 Ceaca a taxat o greşeală gravă în defensiva fostei sale echipe. Din poziţie „unu la unu” cu portarul Cotîrlă, execuţia vârfului oaspeţilor a fost simplă: reluare pe jos, bară-gol, pentru 0-1.

Oaspeţii îşi puteau majora avantajul opt minute mai târziu, când Frenţiu, aflat în poziţie ideală, în interiorul careului mare, a şutat slab, la capătul unei acţiuni a lui Ceaca în flancul stâng. Până la pauză au mai fost două şuturi pe lângă ţintă expediate de D. Goga (40) şi Paşca (41), amfitrionii neavând nicio ocazie reală şi niciun şut pe spaţiul porţii ocnamureşene în prima repriză.

„Soda dragă” a început bine şi repriza secundă, Ceaca trimiţând puţin pe lângă din interiorul careului, după un corner. Acţiunea s-a mutat, însă, rapid, la poarta vizitatorilor. Haiduc a deturnat în ultimul moment în corner o deviere din apropiere a lui Tilincă (53). Un minut mai târziu, arbitrul de centru a dictat penalty pentru un fault în careu asupra „căpitanului” gazdelor, Szoloşi. Brazilianul da Silva a făcut 1-1 cu o execuţie sigură, în stânga lui E. Mihai (55).

Doar cinci minute s-a menţinut rezultatul de egalitate. Experimentatul Ceaca a profitat de o nouă nesincronizare în defensiva „viruşilor”, a trimis spre poartă cu o execuţie spectaculoasă, pe spate, iar Cioară a trimis mingea în plasă de pe linia porţii: 1-2 (60). Mai apoi, proaspăt introdus pe teren, Guţ a centrat excelent, iar Haiduc, urcat în atac, a finalizat simplu, din 2-3 metri. (1-3, 64).

Gazdele au reuşit să reducă din handicap la puţine secunde după intrarea în ultimul sfert de oră al disputei. Al. Oltean, introdus şi el în joc cu puţin timp înainte, a reuşit să îl învingă pe portarul E. Mihai cu un şut din mijlocul careului (2-3, 76). A fost o acţiune prelungită de atac a echipei din judeţul Cluj, cu mai multe reluări spre poartă şi, în replică, respingeri ale mingii de către defensiva ocnamureşeană.

Rezultatul final a fost stabilit de Ceaca în minutul 83. Fostul jucător al Sănătăţii a profitat de eroarea lui Szoloşi (pasă greşită la marginea careului) şi l-a „executat” din nou pe Cotîrlă.

Sănătatea: Cotîrlă – Bucşă (67 D. Mic), Perde, R. Oltean, Szoloşi / cpt., da Silva, Vescan, An. Paşca (85 D. Paul), D. Goga (85 V. Mureşan), Lemnaru (67 Zărnescu), Tilincă (57 Al. Oltean).  Pe bancă: Bâlbă, Ţăranu, G. Florescu, An. Ştefan. Antrenori George Florescu și Csaba Kiss.

CS Ocna Mureş: Ed. Mihai – Cunțan (70 Pintilie), Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaci/ cpt. (89 Casian), D. Lupşan (62 Guţ), Căt. Creț, Frențiu (89 Neșan), Cioară (70 Hetea) – Ceaca. Pe bancă: An. Anghel, Moise, Ov. Truţă. Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund.

Cartonaşe galbene: Tilincă (21), D. Goga (31) / D. Lupşan (56), Socaci (69)

Arbitri: R. Necrici (Chechiș), R. Despa (Baia Mare), Cr. Mureșan (Cavnic) *Observatori Ad. Voica (Bistrița), I. Suciu (Tg. Mureș)

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea