Rămâi conectat

Politică Administrație

SÂMBĂTĂ| Ziua Petrisatului, din Blaj: Dansuri şi muzică tradiţională maghiară, Balul fiilor satului şi celebrarea cuplurilor ce au 25 sau 50 de ani de căsătorie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua PetrisatuluiLa sfârşitul acestei săptămâni va avea loc sărbătoarea dedicată localnicilor din Petrisat, localitate ce aparţine de municipiul Blaj şi unde peste 90% dintre cetăţeni sunt de etnie maghiară. Dansuri şi muzică tradiţională maghiară, Balul Fiilor satului, activităţi sportive şi celebrarea cuplurilor care au făcut Nunta de Aur sau de Argint în acest an, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatori, Primăria municipiului Blaj, special pentru petrifăleni.

Primăria Municipiului Blaj organizează la sfârşitul acestei săptamâni sărbătoarea Petrisatului, localitate componentă unde locuiesc în proporţie de peste 90% doar etnici maghiari.

„În fiecare an ne străduim să încurajăm organizarea a câte unui astfel de eveniment important pentru comunităţile rurale pe care municipiul nostru le păstoreşte. Încercăm să-i aducem acasă cu această ocazie pe cei plecati în alte zări dar şi să dăm celor rămaşi oportunitatea de a petrece timpul liber într-un mod prietenos şi armonios „, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Dansurile şi muzica tradiţională maghiară vor fi principalele ingredientele ale acestei sărbători a petrifălenilor, sâmbătă, 12 iulie, cu începere de la ora 11.00.

Evenimentul va începe cu o slujbă religioasă oficiată la biserica din centrul localităţii şi va continua cu un moment de sărbătorire a cuplurilor ajunse la 25 respectiv 50 de ani de căsătorie.

După depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor din Petrisat, întreaga comunitate va participa la un prânz comun organizat la noul cămin din localitate.

Programul artistic va fi asigurat cu începere de la ora 17.30 de copii şi tinerii din Petrisat, de Ansamblul „Hanga” din localitate  şi de Ansamblul „Kokenyes” din Târnăveni.

Ziua se va încheia cu activităţi sportive, precum  şi cu balul fiilor satului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea