Rămâi conectat

Actualitate

Sâmbătă, ora 18.00, CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia *Miroslav Popov debutează împotriva „coşmarului” sătmărean

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liderul de conjunctură al Ligii Naţionale înaintea etapei a 19-a, CS Municipal Satu Mare (29 de puncte, 13 victorii, 3 eşecuri), invincibil pe teren propriu, primeşte replica unei formaţii ce încearcă să-şi găsească liniştea, CSU Alba Iulia, locul al 5-lea, cu 26 de puncte (11 succese, 4 înfrângeri), ambele combatante râvnind la medalii naţionale. Meciul este transmis în direct de nordvest-tv.ro

După cea mai bună serie din istoria clubului, 10 victorii la rând, cehul Tomas Bilek a plătit tributul cuvenit relaţiilor tensionate cu jucătoarele, lipsei de perspectivă, prestaţiilor modeste ale echipei şi a părăsit CSU Alba Iulia. Studentele din Cetatea Marii Uniri au intrat într-o nouă eră, cea a antrenorului sârb Miroslav Popov, a cărui experienţă să speră să fie „medicamentul” potrivit pentru a trezi o echipă ce suferea. Noul tehnician al formaţiei albaiuliene are o misiune ingrată la debut, dublă de foc cu CSM Satu Mare şi peste o săptămână acasă cu ICIM Arad.

*2012 – an negru

Raportat la duelurile precedente cu echipa lui Dan Fleşeriu (tehnician dorit şi el în trecut la Alba Iulia), CSU Alba Iulia a avut un an negru în meciurile directe, trei eşecuri din tot atâtea jocuri. Mai întâi a fost dubla eliminării din play-off sezonul trecut (60-62 la Alba Iulia şi 74-75), urmată de corecţia din tur, când sătmărencele s-au impus facil, scor 78-63. Un nou start pentru formaţia de baschet feminin din Alba, ce va avea alături şi un grup de aproximativ 15 suporteri la Satu Mare înaintea unei dispute ce are iz de revanşă pentru vizitatoare. „Meciul se anunţă unul atractiv, dar are două necunoscute în ecuaţie: Satu Mare alternează bunele cu relele, nu ştii ce te aşteaptă, dar poate învinge pe oricine, în plus noi nu putem anticipa exact cum va reacţiona echipa după modificarea pe banca tehnică, produsă de puţin timp”, a apreciat Petru Eleş.

 *Amintirile îi răscolesc

Confruntarea este una aparte pentru două dintre jucătoarele de la CSU Alba Iulia, respectiv Eniko Tarţa (sătmăreancă, a evoluat ca junioară în oraşul natal) şi Laura Drăgoescu (a jucat două sezoane, 2008-2010, pentru CSM şi e căsătorită cu un sătmărean). Acestora li se adaugă actualul director sportiv, Petru Eleş, ce a activat la CS Municipal din 2007 până în 2011. „Practic am fost iniţiatorul acelui proiect de la Satu Mare şi demult nu mai am niciun resentiment faţă de fosta echipă. Cu siguranţă că nu este adversarul dorit la debut pentru un nou antrenor, dar încercăm să jucăm cel mai bun baschet posibil la momentul actual”, a încheiat Eleş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea