Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, al doilea meci acasă consecutiv pentru CSU Alba Iulia, adversar fiind Olimpia Braşov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 66A doua partidă internă consecutivă pentru CSU Alba Iulia în faţa fanilor. Formația universitară întâlnește sâmbătă, 4 octombrie 2014, cu începere de la ora 18.00, pe propriul teren pe Olimpia CSU Brașov, într-o partidă care contează pentru etapa a doua a Ligii Naționale de baschet feminin. Partida se anunță a fi una dificilă pentru gazde care, deși joacă în Sala de Sport a Universității, în fața propriilor suporteri și este considerată favorită, datorită evoluției din sezoanele precedente și scorului întâlnirilor directe, întâlnește o echipă care s-a întărit mult în pauza competițională de vară și are obiective îndrăznețe în acest campionat.

*12-0 în meciurile directe!

În prima etapă ambele echipe s-au impus pe teren propriu fără mari probleme. Astfel, CSU Alba Iulia a trecut lejer, de Phoenix Galați, scor 102-74, în urma unei partide dominată de la un capăt la celălalt. De cealaltă parte, Olimpia Brașov a învins și ea acasă pe Universitatea CSM Oradea, cu 85-47. În întâlnirile directe, scorul este clar favorabil gazdelor, 12-0, brașovencele nereușind niciodată să treacă de formația din Alba Iulia. În ultima dintre confruntările față în față, în manșa retur a sezonului 2013/2014, disputată tot în Sala de Sport a Universității, CSU a reușit să învingă la diferență convingătoare, scor 100-53, în urma unei partide pe care a controlat-o autoritar.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de cinci jucătoare străine și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce Olimpia dispune de doar patru baschetbaliste de peste hotare, restul fiind sportive autohtone tinere, dar de perspectivă. Astfel, la CSU evoluează 5 straniere (americancele Valencia McFarland, Jessica Kuster și L’Oreal Price, canadianca Wumi Agumbiade și bosniaca Milica Deura), respectiv 7 baschetbaliste autohtone, din care patru cu experiență în campionatul nostru și chiar internațională (Elisabeth Pavel, Larisa Toma, Alexandra Uiuiu și Marta Fodor) și trei tinere promițătoare (Dora Ardelean, Mihaela Gherman și Andreea Beldian). De cealaltă parte, trupa din Brașov are în echipă patru sportive din străinătate, niciuna aflată la prima experiență în România, trei din Statele Unite ale Americii (Carla Bartee, Britney Jones și Shuanda Ashford) și o sârboaică (Zorica Mitov). De remarcat faptul că din lotul condus de Dan Calancea face parte în continuare promițătoarea sportivă româncă, Sonia Ursu, dar și câteva sportive foarte tinere, aflate la prima experiență în prima ligă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea