Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, ACS Ghiroda – Industria Galda de Jos *Momentul adevărului în barajul pentru Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos 27Industria Galda de Jos, campioana judeţului Alba se pregăteşte de un meci istoric: sâmbătă 21 iunie, ora 18.00, baraj cu ACS Ghiroda (Timiş) pentru promovarea în Liga a 3-a, pe Stadionul „Cetate” din Deva.

Reprezentantele judeţului în ultimele două ediţii, Metalurgistul Cugir (2013) şi Europa Alba Iulia (2012) au depăşit pozitiv acest hop decisiv, iar tradiţia se speră a fi continuată de găldeni, care vor fi încurajaţi de un grup numeros de suporteri, la fel ca şi bănăţenii, aproximativ 200 de fani din fiecare tabără. „Este o experienţă extraordinară şi mult mai mult decât un simplu joc, pentru o comunitate care nu s-a mai confruntat cu o asemenea zi, ca echipa ce o reprezintă să se bată pentru Liga a 3-a”, a declarat antrenorul Alin Hancăş, câştigător în urmă cu doi ani al unui asemenea meci capital.

*Pregătiri şi pentru lovituri de departajare

Pe lângă Vîntu şi I. Creţiu (plecaţi în străinătate), din pricina problemelor medicale din efectivul conjudeţenilor lipsesc Iuonaş şi Cămărăşan, în lot fiind inclus juniorul Cr. Vonya (16 ani), dar şi „piesa grea” Cristian Bodea (deşi a suferit o accidentare gravă la braţul drept). „Întâlnim o formaţie matură, preocupată de construcţie, cu atacanţi explozivi. Acel vârf senegalez reprezintă un jucător de temut, trebuie să-l anihilăm. Ne pregătim pentru orice, inclusiv lovituri de departajare, deşi ar fi preferabil să le evităm”, a mai spus tehnicianul originar din Blaj. Hancăş crede că Industria poate realiza o mare performanţă, a doua promovare la rând, fapt ce ar reprezenta o ascensiune fulminantă, din Liga a 5-a până în Liga a 3-a într-un Inter Ciugud - Industria Galda 11singur an! „Şi pentru noi parcursul din Liga a IV-a a fost unul neaşteptat şi senzaţional. Să nu uităm de unde am venit… A contat foarte mult condiţiile materiale, pentru antrenamente şi pregătire, în plus jucătorii formează un grup unit, tânăr, dornic de afirmare. Cred să suntem capabili să realizăm promovarea”, a conchis Hancăş.

*Senegalezul Mediop – pericolul din atacul advers

Al doilea marcator din Liga a IV-a Timiş este golgheterul oponentei ACS Ghiroda, Ndiaye Mediop, un senegalez în vârstă de 22 de ani, cu 28 de goluri. Antrenorul Alin Miloş nu se poate baza pe Pătraşcu (23 goluri, accidentat), în avanposturi fiind Barany (18 goluri în ediţia încheiată cu telenovele numită CS Chişoda şi ASU Poli Timişoara, ajunsă la FRF). Bănăţenii vor efectua în această seară un antrenament pe „Cetate” şi se vor caza la Deva, spre deosebire de Industria, care va efectua deplasarea în ziua jocului. „Întâlnim o echipă tânără, cel mai «bătrân» jucător are 28 de ani, iar portarul are 16! O formaţie foarte bună, care face antrenamente zilnice, deci stă bine la capitolul fizic. În plus are şi un antrenor foarte bun. Va fi cu siguranţă un joc dificil, dar sperăm că vom câştiga, atuul nostru fiind experienţa”, a declarat antrenorul ACS Ghiroda.

Echipa probabilă: Căt. Ştef – Căt. Ivaşcu, Haiduc, V. Morariu, Cr. Ivaşcu – Ad. Neag, Lungu, P. Medrea, Chirilă – Cernea, Baghiu.

Au fost delegaţi: Mircea Ardelean, Cristian Băla, Marius Alexa (toţi Arad); *observatori Lazzlo Sajtos (Sibiu), Mircea Sârbu (Hunedoara)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea