Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 11.00, meci de gală pe “Cetate”: CSU Alba Iulia – Universitatea Cluj, în Liga Națională de Rugby

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 11.00, meci de gală pe Stadionul “Cetate” între CSU Alba Iulia și Universitatea Cluj, contând pentru etapa a doua a Grupei A din cadrul Ligii Naționale de Rugby.

Va fi o partidă specială pentru formația din Cetatea Marii Uniri, prima în fața propriilor spectatori în eșalonul fruntaș, unde a ajuns în acest sezon după ce Federația Română de Rugby a decis comasarea primelor două eșaloane competiționale. De asemenea, va fi o întâlnire deosebită și pentru arena albaiuliană, în condițiile în care un meci de asemenea nivel a fost găzduit în urmă cu mai bine de un deceniu, în 2011, finala Cupei României Gold Corporation între CSM Știința Baia Mare și RCM Universitatea de Vest Timișoara, bănățenii impunându-se cu 32-10.

Se prefigurează un colocviu studențesc disproporționat valoric, în care se pune problema doar a diferenței de scor. CSU vine după un eșec la Timișoara, 6-96 în runda inagurală, cu deținătoarea Cupei, iar “alb-negrii” au repurtat un succes-record, 133-6 cu Bucovina Suceava (19 eseuri transformate), cea mai mare diferență înregistrată în campionat. Formația albaiuliană susține în prima fază a campionatului 3 întâlniri acasă, următoarele dispute interne fiind cu RC Gura Humorului (14 mai, etapa a 4-a) și campioana CSM Știința Baia Mare (etapa a 7-a, 4 iunie).

Istoricul Marius Rotar, artizanul creării echipei studențești, acum trei ani, ne-a declarat:

Este, într-adevăr, un meci aparte și nu doar din pricina istoriei, ci și a simplului motiv că legăturile noastre cu Clujul sunt foarte strânse. O mare parte din componenții echipei noastre sunt din acest oraș, Universitatea Cluj ne-a ajutat, la modul real, în câteva rânduri, avem prieteni acolo, este vorba despre o formație cu mare tradiție în rugbyului nostru, o echipă studențească la fel ca noi etc. Evident că există diferențe foarte mari: ei evoluează de decenii bune pe prima scenă a rugbyului nostru, pe când noi suntem o echipă mică, cu doar un an de experiență competițională și acela în Divizia Națională de Seniori. Comparațiile nu prea își au rostul și nu doar pentru că sunt total în defavoarea noastră. Cât ne vor ține puterile, vom încerca să le facem față, dar, dincolo de scor și diferențe, cel mai important lucru mi se pare acela că se joacă rugby la acest nivel în și pentru Alba Iulia. Nu cad în capcana românească de a spune că «sperăm să nu ne facem de rușine», ci zic doar că singura noastră dorință este de a avea un meci frumos lumea care asistă să plece acasă după partidă cu sentimente pozitive față de echipa noastră și sportul cu balonul oval. Sper să se adune lume pe «Cetate» , pentru că un asemenea meci se poate vedea doar o singură dată în viață. Mulțumim tututor celor care ne susțin”.

Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Nicolae Frățilă (București), Călin Cojocnean și Florin Ferezan (ambii din Cluj Napoca). (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea