Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, meciul anului: CSU Alba Iulia întâlneşte Sepsi SIC Sf. Gheorghe, dubla campioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” se dispută cel mai important meci al anului la baschet feminin, CSU Alba Iulia întâlnind Sepsi SIC Sf. Gheorghe, campioana ultimelor două ediţii.

În faţa universitarelor pregătite de spaniolul Manuel Rodriguez stă o echipă invincibilă, participantă în EuroCup, formaţie care şi-a adudecat primul titlu intern acum doi ani, tocmai în Cetatea Marii Uniri, într-o finală cu studentele albaiuliene.

*Manuel Rodriguez: “Întâlnim cea mai puternică echipă din campionat”

”După o săptămână extrem de dificilă, cu două partide grele la Brașov zilele acestea am avut timp să lucrăm din greu și să încercăm să îmbunătățim multe aspecte ale jocului nostru, dar de asemenea să pregătim bine meciul de sâmbătă împotriva campioanei en-titre a României. Văd o tot mai mare schimbare a mentalității echipei, iar sportivele înteleg pe zi ce trece tot mai bine ceea ce le cer și care trebuie să fie filosofia noastră de joc în acest sezon. Consider că recuperăm foarte bine prima lună în care pregătirea echipei nu a fost cea corectă, e o creștere vizibilă în atitudine și joc, dar evident că mai avem mult de lucru”, a spus Manuel Angel Rodriguez Escudero, ce are două victorii la activ în Liga Naţională.

“Vom juca împotriva unui adversar extrem de puternic, consider eu că este cea mai puternică echipă din acest moment din Liga Națională din România, care are două sportive de înaltă valoare pe fiecare poziție. Sepsi e formația care înscrie cele mai multe puncte din ligă, medie de 82 pe meci, dar face și cele mai multe recuperări, ceea ce ne arată ce potențial poate atinge această formație. Nu aș putea nominaliza o anume sportivă de la Sepsi care să ne pună cele mai mari probleme, deoarece au un roster atât de complet. Însă cu siguranță cu cea mai bună marcatoare a lor, Tyaunna Marshall, care înscrie circa 20 de puncte pe meci, asistată de Wallace și Fontaine, cu medii de 17 puncte pe meci, dar și veterana Marina Kress și versatila Hamilton-Carter au șansa clară de a câștiga titlul în acest sezon. Cu toate acestea noi jucăm pe propriul teren, o să avem suporterii aproape și vom încerca să luptăm pe parcursul celor 40 de minute și să le oferim un spectacol pe cinste”, a încheiat tehnicianul spaniol.

*Cutaş, Webb, Părău şi Stoenescu, împotriva fostei echipe

În distribuţia dublei campioane naţionale se regăsesc jucătoare ce au evoluat la CSU Alba Iulia, precum Adrienne Webb, Anamarie Părău sau Anca Stoenescu, dar şi cea mai experimentată sportivă din lotul gazdelor, Cristiana Cutaș, a petrecut un sezon la adversarele de sâmbătă, alături de care a cucerit o cupă a României (într-o finală cu CSU Alba Iulia) și un titlu de vicecampioană. Înaintea confruntării cu Sepsi aceasta declară: ”Ne dorim să facem un meci bun sâmbătă și ne-am antrenat intens zilele acestea pentru asta. Deși jucăm împortiva echipei de pe primul loc, participantă în Eurocup și campioana en-titre, o formație extrem de puternică, ne vom vom agăța de orice oportunitate avută și ne vom juca șansa pe teren până la ultimul fluier al arbitrilor. Avem o echipă tânără, cu multe de dovedit și așteptăm cu nerăbdare ziua meciului.”      

CSU Alba Iulia se confruntă cu indisponibilitatea Taniei Agache, care a suferit o ruptură de ligament și va avea nevoie de operație și recuperare, care o va ține departe de teren peste șase luni. De la echipa antrenată de Manuel Rodriguez lipsește în continuare și Alexandra Bobar, care a început ușor antrenamentele, însă nu este încă aptă de joc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea