Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, Gloria Bistrița-Năsăud – Unirea Alba Iulia | Falub, în fața “alb-negrilor” la primul meci din 2022

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 12 martie, de la ora 15.00, arena din Complexul “Jean Pădureanu”, misiune dificilă pentru “alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri, la primul joc al acestei primăveri.

“Lanterna roșie” a Seriei a 9-a, cu 8 puncte, demarează campania pentru salvarea de la retrogradare cu o descindere în fieful unei grupării ce mai are șanse teoretice de a prine un loc în play-off (poziția a 5-a, cu 17 puncte, la “7” lungimi de Viitorul Cluj), preluată în intersezon de Adrian Falub, antrenor care în 2009 a bifat a doua promovare în elită a Unirii, dar și 20 de etape pe prima scenă.

Și vizitatorii abordează disputa din runda a 16-a cu o bancă tehnică nouă, Marcel Rusu, Mircea Oprea, Robert Sicoe, alături de Petre Clep, dar în același timp mai liniștiți din punct de vedere financiar, după turul în care s-au aflat pe marginea prăpastiei. Albaiulienii au realizat 9 transferuri în pauza competițională, inclusiv doi “stranieri”, algerianul Adnan și nigerianul Oluwaseun, ultimul venit fiind portarul Gavriș (32 de ani, ex-CS Oșorhei). În tur, pe “Cetate”, Gloria a făcut instrucție cu trupa lui Sinescu, 4-0 după pauză, cu hat-trick Curtuiuș și o reușită Stoianof, dar a încheiat prima parte a sezonului cu un parcurs dezamăgitor: numai 2 puncte în 6 jocuri!

Știm ce ne așteaptă, fiecare joc fiind pentru noi unul extrem de important în aceste etape rămase. Vrem să ne salvăm de la retrogradare, să predăm cât mai repede «lanterna roșie». Avem nevoie de puncte, ne propunem să reușim un rezultat pozitiv la Bistrița, cu toate că ne așteaptă o confruntare dificilă’, a punctat Marcel Rusu, ce nu contează pe Mâlnă (accidentat).

Practic Unirea Alba Iulia încearcă să-și sporească zestrea în contextul în care are la dispoziție încă trei întâlniri (la Bistrița, acasă cu CS Ocna Mureș și la Reghin) înaintea celor 10 confruntări de foc din play-out. În luptă directă pentru evitarea retrogradării sunt Sănătatea Cluj (locul 11, cu 3 puncte mai mult, ce joacă mâine la Ocna Mureș) și Avântul Reghin (poziția a 10-a, 14 puncte, meci acasă cu CS Hunedoara).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea