Rămâi conectat

Curier Județean

Sâmbătă, 28 noiembrie 2020: Program special la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, pentru donare sânge și plasmă pentru pacienții cu Covid-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba va avea program special sâmbătă, 28 noiembrie, pentru donare sange și donare plasma pentru pacienții Covid în stare gravă. Astfel Centrul va fi deschis de la orele 8.00-12.00.

„Avem solicitări de componente sanguine pentru cazuri variate ,unele deosebit de grave (gravidă 20 ani -stare grava; tânără 38 ani cu leucemie acută și alte cazuri). De asemenea este mare nevoie de plasmă, recoltată de la persoane vindecate de COVID”, au scris reprezentanții Centrului pe facebook.

Documentele care trebuie prezentate de un potențial donator de plasmă, când vine la donare (Prin aceste documente se dovedește istoricul de infecție cu SARS CoV-2):

1.Bilet de externare / Scrisoare medicală cu diagnosticul COVID-19 ( confirmat prin RT-PCR ) ; Se poate dona la minim 14 zile de la confirmarea vindecării (RT-PCR-Negativ)

2.Bilet de externare /Scrisoare medicală cu diagnosticul COVID-19 (confirmat prin RT-PCR), cu menționarea perioadei de izolare ulterioară externării : Se poate dona la minim 14 zile de la încetarea perioadei de izolare.

3.Test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS Cov-2 și un document eliberat de DSP ,care atestă încetarea perioadei de izolare, în condițiile în care nu a fost internat; Se poate dona la minim 14 zile de la încetarea perioadei de izolare.

4.Test RT-PCR pozitiv, pentru infecția cu SARS -Cov-2 efectuat în urmă cu cel puțin 28 de zile, în conditile în care nu a fost internat sau înscris în evidența DSP;S e poate dona la minim 28 zile de la efectuarea testului .

5. Rezultat pozitiv la o testare serologică (cantitativă) de anticorpi anti-SARS CoV-2 Ig G efectuată voluntar ,în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test RT_PCR pozitiv. Se poate dona la minim 14 zile de la efectuarea testului.

Pentru a dona plasmă persoanele vindecate de COVID-19 trebuie să îndeplinească condițiile donării de sânge obișnuite. Amintim cele mai importante:

-persoane sănătoase (fără afecțiuni acute sau cronice)care nu fac tratament medicamentos

-grupa de vârstă 18-60 ani;

-fară intervenții chirurgicale ,tatuaje,pearcing ,acupunctura -în ultimele 6 luni ;

-greutate minima femei-57kg, bărbați-60kg.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea