Rămâi conectat

Curier Județean

Sâmbătă, 18 mai – miting la Prefectura Alba organizat de ”Realitate și Adevăr”

Publicat

în

Asociația ”Realitate și Adevăr” anunță pentru sâmbătă, 18 mai, de la ora 15.00, organizarea unui miting la sediul Prefecturii Alba. Este vorba de un protest împotriva ”tentativei de ştergere simbolică de pe efigiile naţionale şi din istorie, a românilor din Transilvania, precum şi a celor din Ţară Moţilor!”.

Organizatorii spun că vor înmâna cu acest prilej autorităților administrative şi liderilor politici locali o scrisoare deschisă cu următorul conținut:

”Domnilor primari, domnilor consilieri locali, domnule preşedinte al Consiliului Judeţean Albă, domnilor consilieri judeţeni şi dumneavoastră, domnilor reprezentanţi ai partidelor politice româneşti!

Elit - Gustul Desăvârșit

(Precizăm că această scrisoare se adresează tuturor celor ce au avut şi au încă putere de decizie, dar care nu au făcut şi nu fac nimic pentru ca românii din Transilvania, noi, cei de faţă, să fim reprezentaţi simbolic pe stema ţării, precum şi celor ce şi-au dat acordul pentru că stema judeţului să fie modificată, în aşa fel încât simbolul bradului românesc să dispară de pe ea, ştergându-se astfel memoria lui Avram Iancu şi, prin urmare, a românilor din Ţara Moţilor!)

Domnilor, v-am acordat încrederea noastră, nu numai la ultimele alegeri, ci la toate scrutinurile electorale ce au avut loc în această ţară, de 23 de ani încoace. Am sperat că veţi lupta pentru interesele noastre, că vom avea o viaţă mai bună şi că vom ajunge să fim respectaţi ca romani. Iată însă că viaţa noastră s-a înrăutăţit pe zi ce trece, iar noi am ajuns să fim desconsideraţi şi batjocoriţi, nu numai peste hotare, ci chiar şi aici, la noi acasă, pe pământul ăsta în care se află oasele strămoşilor noştri. Am ajuns să fim sfidaţi, provocaţi şi dispreţuiţi, dar le-am răbdat pe toate, aşa cum numai romanii ştiu să rabde. Dar nu se mai poate! Căci dacă greul vieţii l-am răbdat, greul istoriei nu-l putem răbda! Dacă am răbdat să fim noi batjocoriţi, nu răbdam să fie batjocoriţi şi strămoşii noştri, a căror memorie doar noi putem şi avem obligaţia de a o apăra! De aceea, vă atenţionam în mod serios:

Ajunge! Ajunge cu batjocură la adresa romanilor! Domnilor politicieni şi administratori de destin românesc! Facem un ultim apel la deşteptarea voastră, aşa cum va cere însuşi imnul ţării!

Am răbdat când v-aţi vârât averea ţării în propriile voastre buzunare şi am răbdat chiar când ați vândut-o, în beneficiul vostru, străinilor. Am răbdat când ne-aţi sărăcit şi ne-aţi lăsat pe drumuri. Am răbdat când ne-aţi desfiinţat şcolile şi spitalele. Am răbdat când v-aţi rotit pe la conducerea ţării, a judetelelor şi a primăriilor cu toţii, din toate partidele, interesaţi mai mult de împărţirea funcţiilor politice decât de soarta noastră. Am răbdat, deşi ne decimaţi prin politicile anti-romanesti pe care le duceţi, în aşa fel încât ne paște extincția, ca popor, în câteva decenii! Am răbdat chiar şi atunci când v-aţi înhăitat cu cei ce sunt străini şi duşmani neamului nostru chiar aici, la noi în ţară, deşi v-am votat ca administratori şi ca politicieni români, ca să apăraţi interesele noastre, ale românilor!

Dar nu vom răbda niciodată să ne ştergeţi, prin inconştiența voastră din istorie, ştergând simbolurile care ne reprezintă ca neam şi ca etnie!!! Ce vreţi să ne mai luaţi, ca să vindeţi străinilor, odată cu ploconelile voastre? Sufletul? Ce vrei să mai ştergeţi din istoria noastră? Icoanele şi numele româneşti de pe crucile din cimitire? Cine vor fi atunci nepoţii şi strănepoţii noştri? Cine vom mai fi noi, peste 100 de ani? Luaţi aminte. Că înaintaşii noştri, cei care au făcut şi v-au lăsat o ţară, sunt mânioşi şi vă privesc de acolo, de lângă Dumnezeu, unde se află ei acum!

Vă solicităm, aşadar, să faceţi demersurile necesare pentru ca noi, românii din Transilvania să fim reprezentaţi pe stema ţării şi, de asemenea, ca bradul simbol al lui Avram Iancu şi al Ţării Moţilor să fie repus pe stema judeţului!

Vom depunde şi memorii în acest sens către liderii administrativi ai judeţului si sperăm că veţi da curs doleanţelor noastre, pentru a nu fi determinaţi să recurgem la alte forme publice de protest, mai grave şi permanente!”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Ziua Națională a Iei, sărbătorită la Alba Iulia: Șezătoare vie, expoziție de ii și picturi, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

FOTO VIDEO| Ziua Națională a Iei, sărbătorită la Alba Iulia: Șezătoare vie, expoziție de ii și picturi, în Cetatea Alba Carolina

Astăzi, 25 iunie, în Cetatea Alba Carolina, „Academia Doamnelor” a realizat un eveniment pentru a marca Ziua Națională a Iei.

„Astăzi, în Cetatea Alba Carolina, vrem să sărbătorim Ziua Iei care, defapt, a fost ieri, doar că noi am ținut să facem azi, sâmbăta, ca toți albaiulienii să poată participa la acest eveniment.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deci, Ziua Iei, ziua aniversară a iei, care ne bucurăm că din acest an a fost legiferată ca zi națională.

Noi am organizat o șezătoare vie, cu oameni care lucrează, vrem să vernisăm două expoziții frumoase organizate la Centrul Academia Doamnelor, expoziția de ii lucrate la atelierul „Alba coase ie” și expoziția „Satul românesc”, picturi realizate de doamnele participante la atelierul de pictură de la Academia Doamnelor”, a declarat Ana Cosma, consilier la Primăria Alba Iulia.

„În 24 iunie, de ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele, cunoscute în tradiția populară, s-a legiferat, este Ziua Națională a Iei române.

Un element vestimentar drag, de secole, românilor, și iată, care din nou devine nu neapărat o modă ci chiar o necesitate, pentru că, așa cum spuneam și înainte, în foarte multe case întâlnești ia.

Poartă oamenii adulți sau oamenii mai în vârstă, dar am văzut, cu mare plăcere, că poartă și tinerii, iar astăzi, centrul de resurse „Academia Doamnelor”, din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, fac un eveniment destinat iei.

Avem ii expuse, lucrate manual de către doamnele care activează la „Academia doamnelor”. Avem doamne care pictează, avem doamne care învață pe cei care vor să vină la aceste ateliere, cum să țese și cum să coase o ie, deci până la urmă este o pledoarie pentru acest element vestimentar atât de drag nouă, românilor”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă

Publicat

în

FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă

Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia, continuă să susțină educația, pe tot parcursul anului 2022, prin proiectul „Primul meu calculator”, prin donarea a câte 5 calculatoare pe lună.

Proiectul „Primul meu calculator” își propune să ajute copiii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, din mediile defavorizate, oferindu-le acestora, pe întreg parcursul anului 2022, 60 de calculatoare. Donarea calculatoarelor se va face pe baza înscrierilor prin intermediul unui formular, fiind selectați câte 5 beneficiari pe lună. Cele două asociații își propun ca prin acest proiect să crească șansa la o educație de calitate, modernă și adaptată vremurilor în care trăim.

Înscrierile continuă și în luna iunie, selecția beneficiarilor și oferirea calculatoarelor efectuându-se la fiecare final de lună. În demararea acestui proiect cele două asociații sunt susținute de principalii sponsori ai proiectului Vision Tech Software și Info Group.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Joi, 23 iunie alte 7 calculatoare au fost livrate și acțiunea continua.”

„Continuăm inițiativa de a susține educația copiilor aflați într-o situație de risc. Proiectul „Primul meu calculator” se află în a sasea lună de derulare. În aceste momente complicate, marcate de războiul curent, momente pe care speram să nu le trăim niciodată, este important să ne păstrăm luciditatea și să continuăm să ajutăm cât putem de mult, acolo unde este nevoie. E important să continuăm acest cerc al binelui, iar pentru a identifica potențialii beneficiari, vă invităm să ne dați de veste său să completați chestionarul din articol, în numele persoanei care corespunde criteriilor de eligibilitate. Să facem bine este în natura noastră iar lumea aceasta ar arăta mult mai bine dacă am începe să facem bine” ne-a relatat Roxana Adam, președinte Rotaract Club Alba Iulia.

Persoanele care doresc să beneficieze de unul dintre cele 60 de calculatoare trebuie să completeze următorul formular: https://forms.gle/cpCQX2GYXzW6getZA sau la numărul de telefon: 0755125437

Criterii de eligibilitate:

•Familie cu minimum un copil, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani
•Copilul/copiii să fie încadrat/încadrați la o formă de învățământ
•Aplicantul trebuie să fie domiciliat în Alba Iulia
•Beneficiarul trebuie să fie încadrat în categoria persoanelor vulnerabile
**Aplicanții care nu dispun de un calculator/ laptop au întâietate
***Familiile care nu au fost selectate într-o lună pot aplica și pentru luna următoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| ISU Alba, pe podium: Pompierii Ioan Popa și Mihai Avram, locul I și II la competiția „Cel mai puternic pompier” de la Brașov

Publicat

în

FOTO| ISU Alba, pe podium: Pompierii Ioan Popa și Mihai Avram, locul I și II la competiția „Cel mai puternic pompier” de la Brașov

Ioan Popa și Mihai Avram de la ISU Alba au câștigat locul I respectiv II, la categoriile lor de vârstă, la competiția “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit peste 80 de salvatori militari.

„Ioan, Mihai si Andrei sunt cei trei colegi care au făcut echipă în cadrul etapei naționale a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit peste 80 de salvatori militari din 26 de județe, competiția desfășurandu-se în municipiul Brașov.

La proba pe echipe, colegii nostri au reușit sa claseze ISU Alba pe locul II, iar la probele individuale rezultate au fost următoarele:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • POPA Ioan, locul I la categoria sub 30 ani;
  • AVRAM Mihai, locul II la categoria între 30-40 ani;

Salvatorii militari înscriși în competiție și-au demonstrat viteza, rezistența, dar și abilitățile practice pentru utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăților și parcurgerea unor obstacole solicitante.

Felicitări tuturor și toate aprecierile pentru performanța și rezultatele deosebite! Suntem mândri de voi, dragi colegi!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare