Rămâi conectat

Curier Județean

Sâmbătă, 14 septembrie: Dublă lansare de carte la Centrul Cultural din Cugir. Volumul „De ce eu?”, roman autobiografic și „Povești de pe la noi”, scrise de Camelia Baciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două volume de  proză scurtă, scrise de Camelia Baciu, originară din Vinerea. Evenimentul de lansare are loc sâmbătă, 14 septembrie la ora 18:00, la Centrul Cultural Cugir (Sala de Conferințe).

Un roman autobiografic, dintr-o perioadă determinată si „Povesti de pe la noi”, proză scurtă, cu întâmplări si personaje reale din Vinerea si Cugir, ambele scrise de Camelia Baciu. Născută la data de 21 ianuarie 1968, originară din Vinerea, Camelia Baciu trăiește de aproape 20 de ani la Roma, iar acum s-a întors pe meleagurile natale, unde iși prezintă cele două cărți, copiii ei literari, așa cum îi place autoarei să-si numească toate creațiile literare.

Îi vor fi alături: directorul Centrului Cultural Cugir, Diane Dobrean, directorul Editurii ,,Minela”, Claudia Minela, profesoara si scriitoarea Luminița Radu Cebotari, dar si numeroși prieteni ai autoarei. Pentru că seara să fie completă, vor asigura un program muzical de folclor, grupul vocal „Păstrătorii tradițiilor din Vinerea”, sub îndrumarea profesoarei si interpretei de muzică populară, Ionela Popa.

Nu va lipsi nici teatrul, printre invitații de onoare ai autoarei, vor fi: Magda Băcescu, profesor de arta actorului si Stefan R. Apostol, actor si jurnalist, cu o mini piesă de teatru. Despre Camelia Baciu, editoarea cărților sale, Claudia Minela, spunea următoarele: „O voce nouă în literatura contemporană românească. „De ce eu? – un roman despre depresie – „hiena” care răscolește mințile oamenilor încercați de un destin nefavorabil.

Cum luptă protagonista împotriva acestui monstru, dacă reușește să-i tină piept sau să-l înfrunte, care sunt armele folosite pentru a-l extermina, recâștigându-și stăpânirea de sine si viața anterioară, veți afla citind romanul Cameliei Baciu, un roman autobiografic realist, o confesiune care punctează momentele de cumpănă auctorială pe o perioadă de 11 ani, perioadă petrecută departe de cei dragi, de locurile natale, de tot ce a însemnat viața femeii mature, cu împliniri, bucurii, până în momentul în care a clacat.

„Povesti de pe la noi” este un volum care cuprinde întâmplări din satul natal Vinerea si localitatea Cugir. Am râs cunoscând personajele renumite din acea zonă, am citit cu admirație poveștile despre oameni, datini, tradiții, despre copilăria autoarei, m-am regăsit în amintirile din „epoca de aur”, cu neajunsurile si regulile ei severe. Sunt multe de adăugat despre această carte, dar las plăcerea cititorului de a descoperi umorul si frumusețea unor vremuri de mult apuse.”

 (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea