Rămâi conectat

Ştirea zilei

Salvați copiii a dotat Maternitatea Alba Iulia cu primul ventilator neonatal și Spitalului Municipal Sebeș cu cinci kit-uri ventilație de tip Bubble CPAP pentru nou-născuți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvați copiii a dotat Maternitatea Alba Iulia cu primul ventilator neonatal și Spitalului Municipal Sebeș cu cinci kit-uri ventilație de tip Bubble CPAP pentru nou-născuți

Alba Iulia, 19 septembrie 2019: Salvați Copiii România a decis accelerarea programului de dotare a maternităților din România, astfel încât tuturor nou-născuților să le fie asigurată șansa la viață. Astfel, în urma datelor centralizate și a solicitărilor primite, astăzi organizația dotează Secția de neonatologie a Spitalului Municipal Sebeș cu cinci kit-uri pentru a putea asigura nou-născuților ventilație de tip Bubble CPAP, iar Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia beneficiază de un ventilator neonatal standard, primul de acest tip pe care îl va avea secția din Alba Iulia.

Suma totală a dotărilor din județul Alba se ridică în 2019 la aproximativ 18.000 de Euro. În județul Alba, Salvați Copiii a ajuns anterior cu aparatură în valoare de 21.000 de Euro.

„Ne bucurăm că Organizația Salvați Copiii a ales pentru a doua oară spitalul nostru. Donația realizată de Organizația Salvați Copiii, un ventilator neonatal, care realizează mai multe moduri de ventilare, atât invazive, cât și non-invazive, este de o importanță majoră pentru a asigura suportul respirator necesar copiilor născuți prematur, aflați în stare gravă. Este primul ventilator de acest tip în secția de neonatologie a spitalului nostru”, Voinescu Lioara, medic neonatolog.

Pentru cazurile grave, ventilatorul neonatal este deosebit de important pentru a asigura terapia necesară în primele ore de viață, până la transferul către o maternitate de grad superior sau pentru a asigura tratarea copilului.

”Am decis să accelerăm programul de dotare a maternităților din România, după ce experiența ne-a arătat că aparatura medicală performantă face diferența între viață și moarte. Lucrăm îndeaproape cu medicii, pentru a acoperi nevoile vitale. În egală măsură, continuăm să persuadăm instituțiile statului să implementeze politici publice naționale pe termen lung. Este o responsabilitate pe care o împărtășim cu partenerii și susținătorii noștri, care au înțeles că situația este cu adevărat urgentă. Mizăm pe răspunsul acestora, ori de câte ori medicii ne cheamă în ajutor”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Până la sfârșitul anului, numărul maternităților dotate în cadrul programului de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii, se va ridica la 96, cu un total de peste 630 de echipamente.

Amalia Năstase, Ambasador al campaniei, subliniază importanța responsabilității sociale și a implicării companiilor în reducerea mortalității infantile în România: „Salvați Copiii intervine concret și consistent, iar noi putem ajuta la rândul nostru utilizând mecanismul de redirecționare a 20% din impozitul pe profit al companiilor. Acesta reprezintă un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităților cu aparatură vitală de ultimă generație necesară pentru salvarea vieților celor mici”.

Date de context :

În anul 2018, în maternitatea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia s-au născut peste 1.100 de copii, dintre care 173 prematuri. 19 dintre aceștia au reprezentat cazuri grave și au necesitat transferul către maternități de gradul III, pentru ceilalți peste 150 de prematuri existând condițiile de asigurare a tratamentului necesar până la externare.

În prezent, maternitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia are gradul II a, fiind demarate procedurile pentru a crește la gradul II b.

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 20% din impozitul pe profit

Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea