Rămâi conectat

Economie

Salarul minim diferit pentru bugetari şi mediul privat. Bază salarială de 1.750 de lei pentru angajaţii din sectorul public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii confirmă că intenția Guvernului este ca salariul minim al bugetarilor să fie ridicat la 1.750 de lei brut de anul viitor și să fie diferit de salariul minim pe economie, aplicat în sectorul privat, cum a anunțat anterior în exclusivitate Profit.ro. Ministrul confirmă și faptul că sindicatele se opun unei astfel de diferențieri.

Ministrul a confirmat inclusiv informaţiile conform cărora majorările salariale calculate până în 2020 vor fi diferențiate pe tranșe, în funcție de salariul fiecăruia, și că salariul de bază va fi tratat ca indemnizație.

”Noi pornim de la o bază salarială de 1.750 de lei. Începând de anul acesta sau începând de la aplicarea Legii unitare a salarizării. De ce am făcut acest lucru: pentru că, la ora actuală, cele mai mici salarii din zona publică locală sunt cele până în 4.000 de lei și sunt foarte multe clase care aici chiar erau încălecate una peste cealaltă. Astfel, o persoană care are o vechime de 15 ani, de exemplu, și este inginer câștigă un salariu de 2.000 de lei și se poate întâmpla ca, în aceeași instituție, o altă persoană să fie cu un salariu de 4.000 de lei în aceleași condiții, iar noi trebuie să evităm toate lucrurile acestea, bineînțeles, pornind de la o bază salarială minimă. În al doilea rând, mai este un lucru pe care nu îl înțeleg sindicatele. Când ești bugetar, pornești de la un salariu fix, pe care îl ai în Legea unică a salarizării. Nu ai posibilitatea să îți negociezi salariul cu angajatorul, așa cum se întâmplă în mediul privat”, a spus ministrul pentru Agerpres.

Profit.ro a anunțat în urmă cu trei zile, mai întâi pe Profit Insider, el mai mic salariu brut din sectorul public este pregătit să fie 1.750 lei chiar din ianuarie 2018, iar bugetarii să beneficieze ulterior, până în 2020 inclusiv, de o creștere medie salarială de circa 56%, incluzând creșterile deja promise în sectorul preuniversitar, sănătate și cultură. Creșterea va fi însă diferențiată în funcție de salariul fiecăruia. Guvernul vrea însă ca salariul minim din sectorul public să fie peste salariul minim pe economie aplicat și în sectorul privat.

Sursa: profit.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea