Rămâi conectat

Actualitate

Salariul minim trebuie să ajungă la 1.000 de euro până la începutul anului 2025. Ce spune Ministrul Economiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariul minim în România trebuie să ajungă la 1.000 de euro, lucru care este posibil până la începutul anului 2025, a declarat, miercuri, după audierile din Parlament pentru funcţia de ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea.

„Aşa cum a spus şi preşedintele Marcel Ciolacu, salariul minim va fi de 500 de euro, în perioada imediat următoare. Salariul trebuie să ajungă la 1.000 euro şi să ştiţi că este posibil, până la începutul anului 2025. În anul 2024 lucrul acesta poate fi făcut. Au fost discuţii numeroase referitoare la salariul minim pe economie. Noi susţinem, ca Partid Social Democrat, creşterea acestuia, nu doar pentru faptul că există o Directivă europeană în acest sens. Ceea ce a arătat că într-adevăr am avut dreptate atunci când am susţinut creşterea salariului minim pe economie, dar atunci când am făcut acest lucru, în ciuda discuţiilor la nivel ideologic a celor de dreapta, că aceasta va ruina întreprinderile mici şi mijlocii din România şi că va fi un lanţ imens de falimente, experienţa, lucrul practic a arătat că, într-adevăr, creşterea salariului minim este o soluţie pentru a putea ţine în ţară forţa de muncă calificată. Lucrul acesta ştiu foarte bine şi antreprenorii din România”, a spus Oprea.

Întrebat despre certitudinea salariilor de 500 de euro, respectiv de 1.000 de euro, demnitarul a completat: „Cu certitudine sunt alte ministere care au în coordonare aceste cifre şi, sigur, economia, pe baza studiilor şi analizelor pe care le vom face. Aici cred că am fost într-o precaritate în ultima perioadă, neavând analize suficient de bune. În minister mă voi strădui să avem un astfel de departament de analiză”.

Amintim că în programul de guvernare este asumată următoarea țintă: ”La 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu net în România va depăși 1.000 de euro net”.

Radu Oprea a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, pentru propunerea de preluare a portofoliului la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Membrii acestor comisii au avizat nominalizarea lui Oprea cu 46 de voturi „pentru”, 20 „împotrivă” şi nicio abţinere.

Marţi, premierul desemnat Marcel Ciolacu, a declarat, la finalul şedinţei Consiliul Politic Naţional al PSD, că viitorul guvern îşi propune să înfiinţeze mai multe locuri de muncă, dar şi mai bine plătite, astfel încât, la finalul mandatului, orice angajat să câştige „minimum 500 euro lunar, iar salariul mediu net să ajungă la 1.000 euro”.

„Lucrătorii români trebuie determinaţi prin măsuri să rămână în România. De aceea, vom reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici şi medii. Astăzi avem una dintre cele mai mari poveri fiscale din Uniunea Europeană la salariile mici, de două ori mai mare decât în Germania. În plus, ştim cu toţii că o treime din salariaţii din România primesc acum salariu minimum de 3.000 lei brut, adică 1.900 lei net. Pe baza dialogului cu sindicatele şi patronatele, vom creşte salariul minim pentru a reduce numărul salariaţilor cu normă întreagă aflaţi în sărăcie. Toţi cei care muncesc trebuie să aibă asigurat un nivel de trai decent. La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câştige minimum 500 euro lunar, iar câştigul salariului mediu net să ajungă la 1.000 euro”, a afirmat Ciolacu.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade Meteorologii ANM au emis marți dimineața, 18 iunie 2024, o atenționare cod galben de caniculă, valabilă pentru ziua de marți în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi VREMEA până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea