Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Salariul minim brut ar urma să fie majorat cu 200 de lei, de la 1 februarie 2017. Cât vor plăti patronii și cât vor primi angajații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

salariuSalariul minim brut pe economie ar urma să fie majorat, de viitorul Guvern, cu 200 de lei, până la 1.450 de lei,  începând cu 1 februarie 2017, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea. Salariul minim este acum 1.250 lei (925 lei net). 

Această creştere, dar şi alte măsuri care ar fi trebuit să fie aplicate începând cu 1 ianuarie, vor intra în vigoare cu o lună mai târziu, de la 1 februarie, pe fondul desemnării târzii a premierului, a spus Dragnea după desemnarea premierului Sorin Grindeanu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La un salariu minim brut pe economie de 1.450 de lei, patronul ar urma să suporte, cu tot cu contribuțiile sociale de pe partea angajatorului, 1.783 de lei (față de 1.538 de lei în prezent), iar salariatul ar urma să primească o leafă netă de 1.065 de lei (față de 925 de lei în prezent), luând în calcul actualul nivel al contribuțiilor.

Odată cu creșterea salariului minin si amenzile de circulatie ar urma sa creasca, in conditiile in care un punct amenda este egal cu 10% din salariul minim brut pe economie.

Aceasta ar urma sa fie a doua majorare a salariului minim pe economie in mai putin de 12 luni. In mai 2016 salariul minim brut a crescut cu 19%, de la 1.050 de lei la 1.250 de lei.

„Toate măsurile noastre prevăzute în programul de guvernare vor fi aplicate şi adaptate. Obiectivele rămân aceleaşi, fără excepţie, mai mulţi români în clasa de mijloc, mai muţi bani în buzunarele românilor, să începem un program serios de a stopa exodul tinerilor în străinătate, sprijinul pentru fermieri şi alte măsuri”, a menţionat el.

Măsurile care vor intra în vigoare de la 1 februarie 2017, în loc de 1 ianuarie 2016:

– Creşterea salariului minim la 1.450, cu 200 de lei în plus faţă de cât este acum

– Eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei

– Eliminarea contribuţiei la sănătate (CASS) pentru pensionari

– Creşterea burselor studenţeşti de 2,3 ori

– Ieftinirea medicamentelor generice cu 35%

– Creşterea salariile în administraţia publică locală cu 20%

– Creşterea salariile actorilor cu 50%

– Creşterea plafonului pentru plata TVA de la 220.000 la 300.000 lei.

sursa: romaniatv,ziarul financiar, startupcafe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea