Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Salariul minim ar putea crește începând cu 1 iulie 2024: Propunerea, în dezbatere publică

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariul minim ar putea crește începând cu 1 iulie 2024: Propunerea, în dezbatere publică

Ministerul Muncii a propus o majorare a salariului minim în România la 3.700 de lei, începând cu 1 iulie 2024. Propunerea a fost făcută publică marți, 12 decembrie și se află în prezent în consultare publică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă va fi adoptată, majorarea va reprezenta o creștere de 12,12% față de nivelul actual, de 3.300 de lei. În valoare netă, salariul minim ar ajunge la 2.239 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 7,7% față de nivelul actual, de 2.079 de lei.

De majorare ar urma să beneficieze un număr de 1.813.197 salariați din România, dintre care 132.751 din sectorul agricol și industria alimentară.

Salariul minim în sectorul construcții va rămâne la nivelul actual, de 4.582 de lei. Propunerea Ministerului Muncii a fost primită cu încântare de către sindicatele din România.

Citește și: Două miliarde de lei economii la bugetul de stat in 2023: Impact pozitiv prin tăierea de cheltuieli cu bunuri si servicii

„Această majorare este un pas important în direcția creșterii nivelului de trai al salariaților din România. Este însă important ca această majorare să fie corelată și cu creșterea inflației, astfel încât salariul minim să fie suficient pentru a acoperi cheltuielile de trai ale salariaților”,a declarat Bogdan Hossu, liderul Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”.

Guvernul va lua o decizie finală cu privire la propunerea Ministerului Muncii în următoarele săptămâni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea