Rămâi conectat

Actualitate

Salarii majorate pentru guvernanți. Premierul Ciucă și angajații unor instituții vor avea parte de lefuri mai mari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Salarii majorate pentru guvernanți. Premierul Ciucă și angajații unor instituții vor avea parte de lefuri mai mari

Anumite salarii, printre care și leafa primului-ministru, se va majora cu 25%, în urma unei noi propuneri legislative.

Proiectul legislativ vizează personalul bugetar ce activează în cadrul Ministerului Finanțelor (MF) și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care sunt implicați în activități ce țin de Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), printre care și prim-ministrul României, scrie Avocatnet.

Toți aceștia ar putea beneficia în curând de o creștere salarială, cuprinsă între 15 și 25%, potrivit proiectului de lege pentru aprobarea OUG 124/2021, act normativ ce reglementează gestionarea fondurilor europene primite prin PNRR.

Personalul din cadrul Ministerului Finanțelor care va exercita în timpul unei luni, în baza fișei postului, atribuții în procesul de elaborare, avizare, implementare, monitorizare și raportare a măsurilor/ reformelor/ proiectelor prevăzute în PNRR, precum și de reprezentare în fața instanțelor naționale în litigiile aferente acestora sau alte atribuții specifice implementării PNRR va beneficia de majorarea salariilor de bază cu 25%, față de prevederile din Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nr. 153/2017.

Și angajații din MIPE care îndeplinește efectiv atribuții în atragerea de fonduri europene care vor avea aceleași obligații ca cele menționate anterior va primi o majorare salarială cu 15%.

Pe lângă aceștia și premierul Nicolae Ciucă va primi o majorare salarială de 15%, pentru calitate sa de coordonator al procesului de negociere pentru aprobarea/modificarea PNRR, precum și pentru calitatea de președinte al Comitetului interministerial de coordonare a programului.

Proiectul de lege a suferit mai multe modificări la Comisia de buget a Camerei Deputaților printre care și introducerea Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP) în rândul instituțiilor cu atribuții în cadrul PNRR și a majorării salariilor personalului care va fi implicat, a introducerii, în mod specific, a faptului că MIPE va avea și atribuția de a evalua riscurile de fraudă și corupție, dar și posibilitatea aplicării sancțiunilor prevăzute de OUG 124/2021, proiectul de lege prevede și o serie de majorări salariale pentru anumiți bugetari.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea