// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Salarii mai mici în spitale – Deputatul PNL Florin Roman cere măsuri urgente pentru corectarea anomaliilor produse de noua Lege a salarizării

Doamnă ministru,

Știm cu toții faptul că, la momentul adoptării noii Legi a salarizării de anul trecut, Guvernul PSD-ALDE precedent asigura salariații din sistemul public nu numai că va corecta inechitățile din sistem, dar și că nu vor exista scăderi salariale, ci doar creșteri.

În acest sens, vă redau mai jos chiar declarația omologului dumneavoastră, fostul ministru al sănătății, domnul Florian Bodog: “Îi asigur pe toţi specialiştii din sănătate că, aşa cum am spus în programul de guvernare, nu vor exista scăderi salariale, ci doar creşteri. (…) În situaţia în care se va constata că există categorii profesionale care au de pierdut ca urmare a aplicării Legii salarizării unice vom lua măsuri.“

Dar, din păcate, acum se constată că aceste promisiuni și declarații publice nu mai au absolut nicio bază, atât timp cât se pune deja, în mod oficial, problema scăderii salariilor pentru mai multe categorii de salariați, inclusiv pentru cei din sistemul public de sănătate.

Astfel, la Spitalul Județean Alba, “cadoul” de Paște oferit de Guvernul din care faceți parte pentru 298 de salariați înseamnă scăderea efectivă a salariilor, numai de la o lună la alta, adică din februarie până în martie a.c., ca urmare a plafonării sporurilor la 30 la sută. Adică, dacă salariul unei infirmiere de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului mai sus menționat, era de 4389 lei în luna februarie, după majorare – acesta cuprinzând salariul de bază plus sporuri -, în luna martie, fluturașul pentru aceeași infirmieră, gradația V, indică un salariu de 3.581 lei, adică o scădere de 808 lei!

Având în vedere cele precizate, vă rog, doamnă ministru, să-mi menționați ce măsuri urgente veți lua pentru a repara aceste anomalii, având în vedere că toți reprezentanții Guvernului PSD-ALDE au promis solemn că nu vor exista în niciun caz scăderi salariale?

Menționez că solicit răspuns scris.
Cu stimă,

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Răspunsuri la Salarii mai mici în spitale – Deputatul PNL Florin Roman cere măsuri urgente pentru corectarea anomaliilor produse de noua Lege a salarizării

 1. popa adrian 10.04.2018 la 22:57

  Buna seara
  O infirmiera castiga 4389 in februarie,nu se specifica daca net sau brut ,pentru ca este o diferenta mare.in luna martie 3581(net sau brut?????) Oricum ma gandesc la saracele vanzatoare din privat unde au salariul brut de 1950 lei si care nu au alte sporuri ;ca asa e la privat.I-ti trebuie facultate sa fii infirmiera la spital ca sa te plangi de un salar asa de mare(in paralel cu privatii)?.Oricum psd a reusit cele mai mari decalaje posibile intre categoriile sociale din Romania,fara a tine seama de importanta muncii.

 2. Sindicalista 11.04.2018 la 9:07

  Este vorba despre salariul brut. Ca sa se inteleaga…ca nu ia atata in mana.

 3. sindicalistul vesel 11.04.2018 la 17:07

  Ma…tu esti nebun ! Infirmiera cu 3581 lei salar lunar ??? Si…nu-i convine ? Da`…cat plm, vrea o idioata cu doua clase mai mult ca trenu` sa aiba salar ??? Haaaa…??? E cumva vreo mare…savanta de renume mondial, cu minim 2 masterate si-un doctorat ???

 4. cetatean 11.04.2018 la 17:09

  Rusine! Salariile sunt prea mari fata de mediul privat!

 5. Stefan 11.04.2018 la 21:14

  Cand a taiat Basescu-Boc salariile cu 25% si a inchis cu Cseke zeci de spitale, stateati toti cu binom, cu trinom! ati stat cum sta salcia pe malul apei. Nici o reactie nu ati avut. Ati stat. Acum nu merita sa fiti ascultati. Sinteti o rusine pentru Romania. Nu sinteti mai buni ca Dragnea.

  • @Stefane, 12.04.2018 la 18:20

   Prinzi greu dar uiti repede: Boc a taiat salariile la bugetari, nu la toti romanii. Apoi, era criza mondiala si trebuiau luate masuri. Banii s-au dat in transe inapoi. Acum avem crestere de 7%. cea mai mare, dar guvernul a imprumutat 12 miliarde de euro- exact cat a imprumutat Boc in timpul crizei. Iar Olguta a “dublat” salariile romanilor pana ce acestia au ramas fara bani. Inflatia e 5%, roborul creste, pretul la carburanti, energie, gaze si alimente e mai mare ca oricand. Toti agramatii si incompetentii conduc tara; si-au facut salarii si pensii de lux, iar 90% din pensiile romanilor sunt sub 700 de lei. Esti ca Dragnea, @Stefane, da, individul ala condamnat pe care nu-l intereseaza decat sa schimbe legile justitiei ca sa scape de puscarie.

 6. cititor 11.04.2018 la 21:22

  Domnu Roman,las ca vine Ciolos ,are partid ,o sa le dea 2 lei,nu te mai necaji,nu mai e mult.

 7. dolfi 11.04.2018 la 23:32

  Tovule Roman ia-te de mana cu Tovu Darziu ca si ala “cere masuri urgente”…
  Ipocritilor!

 8. MARIA 12.04.2018 la 11:35

  Sa va i-a naiba pe toti uni mai mari hoti, mincinosi si excroci ca alti – promit si nu se tin de cuvint huuuuuuuuuuuuuuuu.

 9. Raul 12.04.2018 la 14:52

  Romane, pune funia la gat si sari , ne-am saturat de tine !

 10. piti 13.04.2018 la 20:35

  mai romane de ce nu ai propus sa le dea bani de la voi parlamentarii cu indemnizatii nesimtite,de la primari si domnii pix din primarii,cj.,prefecturi,politie armata etc?rusine aveti salarii si pensii nesimtite si mai aveti tupeul sa le mai si cumulati