Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Şahistii albaiulieni în competiţii naționale și internaționale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Finalul anului competiţional 2012 îi găseşte pe tinerii şahisţi albaiulieni angrenaţi în mai multe competiţii de pregătire pentru sezonul viitor.

In săptămâna care s-a încheiat, Adrian Sechereş, Mihnea Costachi şi Radu Ţâmpea, deşi au luat startul în trei competiţii în care au avut de înfruntat adversari mult mai în vârstă, au făcut faţă cu brio, demonstrând că se află într-un progres valoric constant.

“Cotat ca favoritul 13 în turneul open de seniori de la Piestany (Slovacia), la care au participat 59 de jucători din Cehia, România, Slovacia şi Ungaria, Adrian Sechereş (14 ani) s-a clasat pe locul 9 cu un total de 5,5 puncte din 8 partide. Rezultatul obţinut i-a adus elevului Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia un câştig de 16 puncte ELO şi premiul special pentru cel mai bun tânăr sub 15 ani.

Un alt junior albaiulian, Mihnea Costachi (12 ani), elev al Şcolii cu clasele I-VIII “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, s-a clasat pe locul secund în turneul open de seniori “Cupa Arl – ediţia a III-a” desfăşurat la Cluj Napoca, terminând competiţia neînvins cu 3 victorii şi 3 remize, rezultat care i-a adus şi 17 puncte ELO. Turneul a fost câştigat de Doru Fărcaş (Potaissa Turda), podiumul fiind completat de maestrul aiudean Ionel Miron.

Lider detaşat în circuitul anual clujean “Cupa Danone” la categoria copii sub 8 ani, mezinul clubului municipal de şah albaiulian Radu Ţâmpea (6 ani), elev în clasa I a “Şcolii cu clasele I-VIII Mihai Eminescu” din Alba Iulia, a participat în etapa din ultimul weekend la o categorie superioară de vârstă, copii sub 10 ani, clasându-se la final pe locul 2 din16 participanţi. De remarcat şi evoluţia excelenta  a juniorilor de la CSO Cugir, Ilie Arion şi Eduard Şubredu, elevii profesorului Vasile Lupu clasându-se pe primele două locuri la categoria copii sub 8 ani a aceleiaşi competiţii”, se artă într-o analiză a maestrului Marius Ceteraș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea