Rămâi conectat

Societate

Să nu uităm nicicând … să iubim trandafirii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 25 iunie 2011, în localitatea Ciumbrud, are loc a X-a ediţie a Zilei Rozelor. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România, Asociaţia Agricolă Alba Afroda, Fundaţia InterArt Aiud, Toskana Garden, Camera Agricolă Judeţeană Alba şi Grupul Şcolar Alexandru Borza din Ciumbrud.
Localitatea Ciumbrud este recunoscută pentru trandafirii cultivaţi aici şi ca de obicei, în ultima sâmbătă a lunii iunie a fiecărui an, iubitorii trandafirilor sunt aşteptaţi la această sărbătoare pentru a aduce omagii acestei nobile flori dar şi pricepuţilor cultivatori.
Ideea extinderii şi îmbogăţirii acestui eveniment aparţine Consiliului Judeţean Alba preocupat de promovarea produselor realizate în judeţ şi a producătorilor dar şi de crearea unui cadru adecvat în care producătorii de flori să se facă cunoscuţi atât specialiştilor cât şi publicului larg.
Organizatorii au pregătit numeroase şi atractive momente menite să atragă vizitatorii care să îşi petreacă câteva ceasuri într-un mod cât mai plăcut.
Programul acestei zile va debuta cu o paradă a florilor în care se vor încolona trăsuri, maşini şi biciclete decorate cu flori precum şi un însemnat număr de copiii în port popular, care îşi vor etala frumuseţea în acordurile muzicii de fanfară.
Se pot admira: o minunată şi bogată expoziţie de flori şi decoraţiuni de grădină, în care florile vor fi vedetele unor aranjamente sofisticate şi a unor combinaţii vegetale neaşteptate. În cadrul expoziţiei de trandafiri la care expun producătorii locali vor putea fi admirate mai mult de 70 soiuri dintre care amintim doar câteva de această dată: Imperatrice Farah, Queen Elisabeth Rose, Foc de tabără, Sachsen Grüss, Graham Thomas.
Copiii din zonă vor susţine un atrăgător program de dansuri populare şi sportive. Preţioasele lor costume vor colora atmosfera iar graţia dansatorilor va îndemna poate şi pe cei trecuţi de vârsta copilăriei să li se alăture, pe ringul special amenajat de către organizatori. Cu sprijinul Fundaţiei InterArt din Aiud vor fi organizate expoziţia de pictură Roze pe şevalet şi concursul de desene pentru copii.
Trandafirul cel mai frumos al anului va fi desemnat Trandafirul favorit 2011 de către un juriu alcătuit din specialişti şi vizitatori.
Amatoarele de produse cosmetice pe bază de plante vor descoperi o gamă variată de produse oferită de firme de specialitate. Doamnele sau domnişoarele interesate vor putea păstra culorile trandafirilor sub formă de machiaj demonstrativ executat cu pricepere de specialişti.
Bine cunoscuţii vinificatori din zona Ciumbrud vor fi gazdele unei degustări de vinuri într-un cadru adecvat, moment care va reaminti participanţilor că vinurile produse aici întregesc faima acestor locuri.
Gazdele evenimentului vor asigura pentru doritori, transportul la câmpurile de trandafiri din Ciumbrud pentru a putea fi admirate în întreaga splendoare aceste flori care au fost muze pentru toate artele.
Va fi organizată şi o tombolă cu numeroase premii atrăgătoare iar serbarea va continua cu un foc de artficii şi cu Balul Rozelor.
„Localitatea Ciumbrud este recunoscută pentru trandafirii cultivaţi aici. Ideea extinderii şi îmbogăţirii acestui eveniment aparţine Consiliului Judeţean Alba, preocupat de promovarea produselor realizate în judeţ”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.
Admiraţia pentru aceste flori minunate sperăm să fie motivul unei vizite într-un loc înmiresmat.
Unde? La Ziua Rozelor la Ciumbrud! (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea