Să-l ajutăm pe Moş Crăciun!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Crăciunul este o poveste frumoasă care ne fascinează şi ne încântă în copilărie şi după care tânjim apoi în fiecare an când suntem adulţi. Este clipa fericită care am vrea să nu se termine niciodată, când stai cu familia şi prietenii apropiaţi lângă bradul împodobit cu globuri multicolore şi asculţi colinzi despre naşterea lui Iisus, despre Maria şi Iosif şi aştepţi să se deschidă cerurile de atâta bucurie câtă există în casa ta şi pe pământ în această noapte magică.
Îmi amintesc de copilăria dinainte de 1989, când Moş Crăciun se numea Moş Gerilă şi când întotdeauna el cobora pe horn şi ne aducea daruri dintre care nu lipseau portocalele. Nimic nu era mai bun şi mai frumos decât acest miros şi gust de portocale pe care le savuram cu coajă cu tot, doar o dată pe an. Şi apoi îmi amintesc de anii de liceu când mergeam seara la colindat la profesori şi aceştia nu ieşeau să ne vadă, ci doar aprindeau şi stingeau lumina făcându-ne semn că au auzit şi acceptat colinda noastră, de teama represaliilor.
După 1989, Moşul şi-a reluat numele adevărat de Moş Crăciun şi în fiecare an vine din îndepărtata Laponie cu săniuţa trasă de reni pentru toţi copiii buni din lume. Mii de copii din România stau în seara magică cu năsucurile lipite de geamul aburit în speranţa că-l vor vedea pe Moşul lor drag.
Mii de copii din România vor fi fericiţi datorită darurilor Moşului, dar din păcate, alte mii de copii români aşteaptă „zgribuliţi” pe străzi sau în căsuţele lor reci fiindcă părinţii sau bunicii nu pot să plătească gazul sau lumina, mii de copii români se uită cu dorinţă aprinsă la dulciurile, jucăriile şi brazii împodobiţi cu globuri aurii din vitrinele supermarketurilor pe care Moşul nu vrea sau nu poate să le cumpere pentru cei săraci. Şi atunci când vezi lacrimile copiilor la care Moş Crăciun nu poate să ajungă, îţi vine să nu mai crezi deloc în Moş Crăciun, îţi vine să nu mai crezi deloc în magia Crăciunului. Dar imediat apoi, acest gând negru dispare din mintea mea şi apare un altul însufleţit de naşterea lui Iisus pe care de 2000 de ani îl sărbătorim la Crăciun. Şi ne spunem că Moşul este obosit şi în acest an de criză şi mai sărac şi neapărat are nevoie de ajutor.
Fii tu om bun, cu Iisus în suflet, ajutorul lui Moş Crăciun pentru un copil sărac din România, pune în farfuriile goale de pe masă bunătăţi de Crăciun şi cumpără-i şi jucăria pe care a visat-o tot anul. Este aşa de uşor să faci un copil fericit! Este aşa de uşor şi de bine să auzi din gura copilului cuvintele dragi: există Moş Crăciun!
Dr. Mircea FRENŢIU
medic primar chirurg

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419