S-a redeschis parcul municipal Aiud și bisericile. Măsurile Comitetului Local pentru Situații de Urgență în prima zi de stare de alertă

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Aiud, convocat vineri, 15 mai 2020, a luat următoarele hotărâri, în prima zi după încetarea stării de urgență și intrarea în starea de alertă.

Parcul municipal a fost redeschis, cu respectarea regulilor impuse la nivel național.

ELIT

Locurile de joacă pentru copii rămân închise pe perioada stării de alertă. Încălcarea prevederilor se sancționează conform legii.

Au fost repuse în funcțiune semafoarele din zona centrală începând de astăzi, ora 11:00. Pietonii au obligația de a păstra distanța de minimum 1,5 m între ei atunci când se află în aşteptarea culorii verzi.

Mihail David - 2020

Muzeul Național de Științele Naturii se va redeschide începând cu data de 19.05.2020, cu respectarea regulamentului specific de acces pe perioada stării de alertă.

Pe toată perioada stării de alertă piața agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” îşi păstrează programul şi regulile actuale de funcționare. Cetățenii au obligația de a purta mască în interiorul pieței, dar nu sunt obligați să poarte mănuşi.

Pe perioada stării de alertă Primăria municipiului Aiud, Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” și Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” vor funcționa conform programului actual. Se mențin măsurile de reducere a contactelor sociale, excepții făcând doar activitățile prevăzute la nivel național. Accesul în instituții se realizează monitorizat.

Bisericile îşi reiau activitatea în condițiile stabilite la nivel național şi cu respectarea măsurilor de distanțare fizică. Slujba poate fi ținută în curtea interioară, iar dacă aceasta nu există, pe domeniul public.

Operatorul de salubritate va relua ridicarea deşeurilor colectate selectiv.

Cabinetul Stomatologic Școlar își va relua activitatea începând din 18.05.2020, cu respectarea normelor stabilite la nivel național. În perioada 15 – 18.05.2020 vor fi efectuate procedurile de igienizare prevăzute de lege.

Se prelungește desfășurarea activității în sediul temporar de pe strada Ecaterina Varga al echipajului de prim-ajutor (SMURD) pe perioada stării de alertă.

Valabilitatea legitimațiilor de transport pentru beneficiarii stabiliți prin Hotărâri de Consiliu Local, cu excepția elevilor. Legitimațiile de transport gratuite ale elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a vor fi eliberate pe baza tabelelor înaintate de școli, urmând ca școlile să le distribuie acestora.

Se propune achiziționarea a șase porți de dezinfectare și de monitorizare a temperaturii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...