Rămâi conectat

Ştirea zilei

S-a dat startul la înscrierile pentru tabăra de chitară de la Râmeţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei care iubesc chitara şi care doresc să înveţe să cânte la acest instrument au ocazia să o facă în cadrul taberei de chitară organizată la Râmeţ. A devenit deja o tradiţie această tabără intitulată Acustic Live Music Camp. Ajunsă la cea de a patra ediţie manifestarea este organizată de Silvan Stâncel în parteneriat cu Asociaţia Culturală Cultur’ART şi Pensiunea Râmeţ. Tabăra de chitară se va desfăşura în perioada 17 – 23 iulie în apropiere de Mănăstirea Râmeţ, în cadrul Pensiunii Râmeţ şi se adresează iubitorilor de chitară, indiferent de nivelul tehnic avut. Aşa cum ne-a precizat Silvan Stâncel, cursurile sunt structurate pe nivel începător, mediu şi avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitara electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nailon. Dintre stilurile de chitară care se vor aborda enumerăm următoarele: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal. În funcţie de numărul celor înscrişi şi preferinţele acestora, vor fi prezenţi Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru şi Silvan Stâncel. „Cursurile se vor ţine în fiecare zi după un program bine definit. Toţi profesorii-artişti invitaţi la această ediţie sunt cu experienţă scenică şi didactică. De asemenea în acest an va avea loc un concert deschis publicului larg care va include cele mai variate genuri de chitară. Pe lângă cursurile de chitară se vor organiza: foc de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ. Totodată, în ultima seară a taberei, se va organiza un spectacol intitulat Acustic live show unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri. În funcţie de apariţia unor eventuali sponsori se vor organiza concursuri cu premii sau eventual reduceri la costurile de participare”, a menţionat Silvan Stâncel. Trebuie precizat că la cea de-a doua şi a treia ediţie sponsorul principal al taberei S.C. HORA S.A a oferit chitare care au fost distribuite în urma unui concurs. Totodată magazinul Play din Cluj Napoca a oferit pentru toţi participanţii la tabără reduceri de preţ în magazinul propriu pe toată perioada anului 2010. Aşadar toţi cei care vor să fie în stare să „mânuiască” chitara sunt aşteptaţi cu drag de organizatori. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea