Rămâi conectat

Actualitate

S-a dat startul la înscrierile pentru programul Rabla

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rablaAstăzi s-a dat startul la înscrierile pentru programul Rabla. Din acest an, distributia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judete, in functie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritoriala, ci in functie de cerere, tichetele electronice urmand sa fie extrase dintr-o baza de date nationala de dealerii auto, pe masura ce se inscriu solicitantii.

Pentru anul acesta, sunt puse la dispoziţie 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice. Cei care vor să îşi caseze maşina mai veche de opt ani prin programul Rabla trebuie să se înscrie la un dealer auto, apoi să ducă autoturismul la casare şi să-l şteargă din evidenţa Poliţiei. La final, trebuie să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Ministrul Mediului Attila Korodi a facut unele precizari legate de desfasurarea programului Rabla anul acesta:“Se va merge la comercianti, vor exista numai tichete electronice, care vor fi trase de comercianti dintr-o baza nationala, fara o distribuire pe judete”.

In urma dezbaterii publice, s-a hotarat ca toate tichetele sa fie la dispozitia oricarui dealer, in functie de cerere.

Totodata, spre deosebire de anul trecut, tichetele nu vor mai fi distribuite in etape, ci vor fi toate disponibile de la lansarea programului.

Anul acesta, cei care vor dori sa isi casesze masina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou se vor pezenta direct la dealerul auto de la care sunt interesati sa cumpere si se vor inscrie, urmand ca apoi sa mearga la un colector pentru casare, la Politie pentru radierea autovehiculului si sa revina la dealer pentru a incheia contractul de vanzare – cumparare.

Cei care vor sa isi caseze vechea masina, dar nu si sa cumpere o masina noua, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie sa mearga la dealer. Astfel, atunci cand va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpara autoturismul.

Dupa inscrierea la dealer, solicitantul va avea la dispozitie 30 de zile pentru casarea si radierea masinii vechi si pentru achizitia celei noi. Daca nu sunt respectate conditiile desfasurarii programului, tichetul electronic se intoarce in baza nationala si poate fi extras de un alt comerciant.

Atilla Korodi, Ministrul Mediului, a anunţat că Programul Rabla 2014 va fi derulat integral în mediul digital, fiind eliminate tichetele de hârtie.

Printre modificările discutate anterior se numără introducerea maşinilor mai vechi de 8 ani în program, o noutate pentru programul naţional de înnoire a parcului auto, alături de distribuirea a 20.000 de tichete valorice a câte 6.500 lei fiecare, toate în mediul virtual, după cum anunţa proiectul pus in dezbatere publica.

Sursa: rabla.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea