Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Opinii - Comentarii

Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții pentru această zi sfântă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții pentru această zi sfântă

Rusaliile, cunoscute și sub numele de Cincizecimea, reprezintă una dintre cele mai vechi sărbători creștine. Anual, la 50 de zile după Învierea Domnului, este marcată această importantă sărbătoare, respectată de toți credincioșii. Rusaliile nu au o dată fixă, fiind sărbătorite la 50 de zile după Înviere. Această mare sărbătoare mai este denumită Duminica Cincizecimii sau Pogorârea Duhului Sfânt și se consideră una dintre cele mai vechi și relevante sărbători.

Citește și: Mesaje de Rusalii • Urări de Rusalii • Felicitări de Rusalii

Se crede că în această zi a fost întemeiată Biserica, atunci când 3.000 de oameni s-au convertit la creștinism. Sărbătoarea Rusaliilor are o semnificație specială, întrucât credincioșii celebrează momentul în care Dumnezeu a trimis Duhul Sfânt peste Apostoli, care s-au adunat la Ierusalim, transformându-i astfel în primii credincioși în care s-a revărsat puterea Duhului Sfânt.

Citește și: Obiceiuri și tradiții de Rusalii: Sărbătoarea Rusaliilor, celebrată în aceeași zi cu Pogorârea Duhului Sfânt

După Pogorârea Duhului Sfânt, Apostolii au primit darul de a vorbi în limbi necunoscute anterior, permițându-le să răspândească cuvântul lui Iisus Hristos.

Rusaliile sunt sărbătorite în data de 4 iunie, iar începând din 2008, prima și a doua zi de Rusalii au fost declarate zile libere în România, astfel că românii vor beneficia și de liberă la data de 5 iunie. În calendarul creștin-ortodox, ambele zile de Rusalii sunt marcate cu o cruce roșie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

„Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” – De unde provine expresia și ce semnificație are

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” – De unde provine expresia și ce semnificație are Multă lume folosește expresia „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”, dar prea puțini cunosc proveniența ei și ce semnificație are de fapt. Citește și: De unde vine expresia ”a freca menta” – De la un obicei de mare rafinament, la înţelesul din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea