RUGĂCIUNE NAȚIONALĂ, miercuri, la ora 12:00, de Buna Vestire, pentru credincioșii Bisericii Ortodoxe Române

RUGĂCIUNE NAȚIONALĂ, miercuri, la ora 12:00, de Buna Vestire, pentru credincioșii Bisericii Ortodoxe Române

Biserica Ortodoxă Română le cere tuturor credincioșilor săi ca miercuri, 25 martie, în ziua de Buna Vestire, prima sărbătoare importantă a primăverii și una dintre cele mai importante ale creștinismului, să se roage, pe tot cuprinsul Romîniei, la ora 12:00.

”Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

ELIT

Citește și:  25 martie: Creştinii sărbătoresc Buna Vestire sau Blagoveştenia. Tradiţii şi obiceiuri

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea ”Tatăl nostru”, condacul Bunei Vestiri: ”Apărătoare Doamnă”, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.”, anunță Cancelaria Sfântului Sinod.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...