Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Economie

Roşia Montană doreşte minerit şi susţine intenţia de a porni cât mai curând proiectul minier

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Scrisoare deschisă către prim-ministrul României, Victor Ponta ldomnului ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu

Stimate domnule prim-ministru,
Stimate domnule ministru,
Roşia Montană şi România au nevoie cât mai curând de o decizie pozitivă, au nevoie ca guvernul actual să aibă curajul de a crea miile de locuri de muncă pe care mineritul le poate aduce. Afirmaţiile recente ale ministrului Economiei, domnul Daniel Chiţoiu, ne-au dat din nou speranţa că noi, minerii din Roşia Montană, putem avea un viitor demn făcând ceea ce au făcut şi strămoşii noştri. Ne bucură vizita domnului ministru la Roşia Montană şi faptul că domnia sa recunoaşte importanţa mineritului în zonă, dacă acesta este făcut în mod responsabil şi cu atenţie faţă de oameni şi mediu, aşa cum ne dorim şi noi.
Opinia publică s-a obişnuit în ultimii ani ca Roşia Montană să fie transformată în subiect de scandal şi de presiuni politice, de către oameni care par să nu aibă o altă preocupare în această lume. Noi – cei care reprezentăm mai bine de 80% dintre locuitorii comunei – ne-am săturat să tot fim subiect de can-can şi scrisori prin presă, când în joc sunt vieţile noastre!
Prea puţini sunt oficialii care au spus şi au făcut ceva constructiv în ce ne priveşte, pentru ca noi şi copiii noştri să avem un viitor, la noi în comună. De câte ori părea că ne apropiem de un rezultat concret, de repornirea mineritului, de atâtea ori ne-am văzut speranţele năruindu-se. Este inuman un astfel de tratament, niciun om nu merită o astfel de tortură.
Sperăm că de data aceasta, în mandatul dumneavoastră, criteriile economice şi sociale să primeze, pentru a ajuta la dezvoltarea economiei pe baze solide şi la crearea de locuri de muncă. Respingem categoric, prin urmare, orice tentativă de intimidare a membrilor guvernului şi de creare a unei false presiuni la adresa factorilor de decizie, de către oameni care se opun mineritului deşi trăiesc de pe urma lui!
Cei care au semnat scrisoare – Asociaţia Alburnus Maior din Cluj Napoca – nu sunt reprezentativi pentru comunitatea din Roşia Montană.
Roşia Montană doreşte repornirea mineritului şi susţine orice demers public în acest sens – acesta este mesajul comunităţii noastre!
Cristian ALBU, preşedinte Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană; Dr. Andrei JURCĂ, preşedinte Asociaţia Pro Roşia Montană; Marcu BLĂJAN, preşedinte Asociaţia Pro Dreptatea Roşia Montană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie” Cristian Păun, originar din Alba Iulia, a făcut pe contul său de socializare o analiză succintă a ”creșterii economice pe datorie”. Profesorul de la ASE  examinează modul în care a crescut datoria publică a României din anul 2020 până în 2024, cocluzionând câ ”ne îndreptăm […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea