Romeo Opruța, fost angajat al ISU Alba, trimis în judecată pentru corupție

Romeo Opruța, fost subofițer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a fost trimis în judecată, miercuri, 5 februarie, pentru comiterea infracțiunii de corupție. Opruța a fost anchetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba care au stabilit că ar fi primit suma de 100 de euro de la o colegă de facultate pentru a-i favoriza promovarea unui examen.

Inculpatul a fost reţinut în luna octombrie 2012 de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Alba și apoi cercetat în stare de libertate, în urma sesizării depuse de colega sa care a arătat că după ce a ratat examenul și și-a cerut banii înapoi, Opruța i-a dat doar suma de 60 de lei. Cei doi sunt studenți la Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

ELIT

Potrivit reprezentanților ISU Alba, Romeo Opruța a trecut în rezervă prin demisie, începând cu data de 1 noiembrie 2012 iar fapta pentru care a fost trimis în judecată nu a avut legătură cu atribuţiile de serviciu sau cu calitatea de angajat al inspectoratului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...