Românii au golit magazinele de frica coronavirusului: „Nu anticipam să avem rafturile goale”

Românii au golit magazinele de frica coronavirusului: „Nu anticipam să avem rafturile goale”

Românii golesc magazinele de frica coronavirusului. Și-au făcut provizii de alimente neperisabile și materiale sanitare.

Pe lângă materialele sanitare, în magazine sunt foarte cerute şi alimentele neperisabile.

ELIT

Mulţi s-au apucat să îşi facă provizii. Însă autorităţile şi reprezentanţii marilor magazine vor să liniştească populaţia şi dau asigurări că nu sunt probleme cu stocurile.

George Bădescu, preşedinte executiv Asociaţia marilor reţele comerciale din România: “Nu sunt motive de îngrijorare. Este adevărat că traficul de consumatori este puţin mai crescut şi volumul de marfă, în principal cel care se referă la mărfurile neperisabile. Dar am putea compara cu perioada unei sărbători, avem această convingere că stocurile vor fi refăcute în cel mai scurt timp posibil. Nu anticipăm să avem rafturile goale”.

Marți, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini și mesaje privind numărul mare de persoane care au luat cu asalt magazinele, de teamă că ar putea rămâne fără provizii.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), pentru a discuta despre măsurile de sănătate publică instituite de către Guvern și Ministerul Sănătății în această perioadă.

Între măsurile discutate s-a evidențiat aceea de a recomanda angajaților să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19.

″În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua măsurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziției online de produse alimentare și nealimentare fie direct de la comercianții care au acest serviciu, fie prin aplicații specializate. Ministerul Sănătății a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la informațiile noi despre răspândirea COVID-19″, se arată într-un comunicat al AMRCR.

sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...