Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România va vinde un milion de doze de vaccin anti-Covid Irlandei. Dozele de vaccin disponibile depăşesc cererea de vaccinare din partea românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Irlanda a convenit să achiziționeze un milion de doze a vaccinului anti-Covid din România, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului irlandez, la doar câteva zile după ce România a vândut Danemarcei ale aproximativ un milion de doze de vaccin din surplusul său.

Dozele de vaccin disponibile depăşesc cu mult cererea de vaccinare din partea populaţiei în România, unde reticenţa faţă de vaccin se răspândeşte din cauza neîncrederii înrădăcinate în instituţiile statului, campaniilor de dezinformare şi lipsei de conştientizare în rândul publicului, menţionează această agenţie de presă.

Premierul irlandez Micheál Martin „a avut o discuţie bună în această dimineaţă cu preşedintele României Klaus Iohannis, şi ei au convenit în principiu asupra achiziţiei unui milion de vaccinuri”, a declarat purtătorul de cuvânt citat. „Acest proces (de achiziţie n.red) continuă şi nu a fost încă finalizat”, a adăugat reprezentantul guvernului de la Dublin, potrivit Agerpres.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19 din Europa. Circa 45% din populaţia sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă şi 65% cel puţin cu prima doză.

Guvernul irlandez speră că decizia sa de accelerarea a vaccinării tinerilor va încetini răspândirea variantei Delta foarte contagioase a coronavirusului şi va permite o redeschidere a economiei aflată în întârziere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea